Bbrez poležavanja na plaži

FOTO: Prepoznavni radijec se zdaj zbudi kar sam, brez budilke

E.J.
28. 8. 2019, 06.59
Deli članek:

Kaj Robert Pečnik - Pečo počne, preden z Evo Cimbola pozdravi poslušalce Radia 2, in kaj si bo najbolj zapomnil z letošnjega dopusta?

PR
Kmalu bosta Robert Pečnik - Pečo in Eva Cimbola praznovala leto dni, odkar jutra skupaj preživljata pred mikrofonom Radia 2.

Kmalu bo minilo eno leto, odkar se je Robert Pečnik - Pečo znova vrnil pred radijski mikrofon, saj je karizmatični in zabavni voditelj medtem zamenjal medij in nekaj časa delal na televiziji. Zdaj s sovoditeljico Evo Cimbola vodi jutranji program na Radiu 2. Vseeno pa je vesel, da začne delo šele ob desetih. »Prej sem delal v jutranjem programu in je bil jutranji ritual boj z budilko in lovljenje minut, da nisem zamudil prvega jutranjega pozdrava poslušalcev ob 5.30. Zdaj začenjam s programom ob 10. uri. Ker sem že starejši občan, očitno ne potrebujem toliko spanja in se pogosto brez budilke zbudim okoli 6.30. Navadil sem se, da si najprej nataknem telovadno opremo in grem teč ali pa delam vaje po aplikaciji Freeletics.« Pečo je namreč znan tudi kot tekač – a kot sam pravi, je bolj kampanjski. »Ko si zadam neki cilj, pridno treniram, ko pa cilj izpolnim, sledi pavza, ki je namenjena hedonizmu. Med zadnjo takšno pavzo sem se zredil, nato pa začel spet redno telovaditi in izgubil 10 kilogramov. Zdaj telovadim in dvakrat tedensko tečem,« pravi.

Osebni arhiv
Radijec z žametnim glasom je dopust preživel z družino na Norveškem in Švedskem; tukaj je s hčerko Mašo v Oslu.

Brez poležavanja na plaži

Letošnji dopust si je Pečo z družino, sinom Jakobom in hčerko Mašo ter ženo Aljo, zastavil malo drugače. »Namesto klasičnega poležavanja na plaži smo obiskali Švedsko in Norveško. Moji hčerki se zdi najbolj zabavno, da sem na Norveškem zavrnil obisk muzeja z vikinško ladjo, češ da si jo bomo ogledali v Stockholmu v muzeju Vasa. Seveda se je izkazalo, da je 'fotr' zamešal podatke,« še pravi Pečo in doda, da pete družinske članice, psičke Roxy, tokrat ni bilo z njimi, saj so v Skandinavijo leteli in tam najeli avtomobil.

Osebni arhiv
Radijski voditelj s sinom Jakobom na hokejskem ledu. Tudi Pečo je športni navdušenec, saj redno telovadi in teče.

Osebni arhiv
Pečo je po tem, ko se je zredil in opustil šport, shujšal 10 kilogramov in se celo udeležil ljubljanskega maratona. Z njim je njegova zvesta spremljevalka, psička Roxy.