SVEŽE FOTOGRAFIJE

Princ William vrača udarec bratu Harryju

S.N.Č.
25. 8. 2019, 07.47
Posodobljeno: 26. 8. 2019, 07.32
Deli članek:

Sveže fotografije britanskega prestolonaslednika princa Williama, njegove soproge Kate ter njunih treh otrok, princev Georgea in Louisa ter princese Charlotte, so potrdile, kar se že nekaj časa šušlja.

Profimedia
Nerazumevanje med bratoma je bodlo v oči že ob krstu Harryjevega sina Archieja v začetku julija.

V Veliki Britianiji so namreč pred nekaj tedni zakrožile govorice, da sta princ William in mlajši Harry v sporu, ki se vleče že dlje časa. No, zdaj se je izkazalo, da vojvoda Cambriški in vojvodSusseški, kot kaže, drug drugemu namenoma nagajata.

Sosledje

Prvi jasni dokaz zgodbe o sporu je bilo menda dogajanje ob krstu prvega otroka princa Harryja in njegove žene Meghan Markle. Ko so 8. julija objavili uradno fotografijo z dogodka, so namreč vsi britanski strokovnjaki za govorico telesa zgroženo ugotovili isto: Archiejeva stric in teta, William in Kate, se smejita zelo prisiljeno, očitno je, da se s staršema podmladka ne veselita prav nič iskreno. Več britanskih medijev je takrat objavilo prispevke s podobnimi naslovi: »med bratoma zeva velik prepad«.

Komaj teden po krstu pa so se v medijih pojavila ugibanja, ali princ William in Kate morda ne pričakujeta svojega četrtega otroka. Veselje ob morebitnem prihodu novega člana britanske kraljeve družine je ljudstvo tudi jasno izrazilo.

In glej ga zlomka, že konec istega meseca je princ Harry v intervjuju za revijo Vogue primatologinji Jane Goodall pojasnil, da zaradi ljubezni do narave ne bo imel več kot dveh otrok, ker ne želi bremeniti okolja. Poudaril je, da se z ženo Meghan strinjata, da bi morali vsi ljudje poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega.

Novosti

Sredi tedna pa je izbruhnila prava afera, ker sta Harry in Meghan s sinom iz Londona na jug Francije na dopust odpotovala z zasebnim letalom, ki kar sedemkrat bolj onesnažuje zrak kot običajna letala. Izbira prevoznega sredstva je seveda v popolnem nasprotju z njunim promoviranjem skrbi za naš planet in javnost ju je označila za hinavca.

Le dan za tem so na mednarodnem letališču Norwich opazili njegovega starejšega brata z družino, in sicer so z nizkocenovnim prevoznikom FlyBe v ekonomskem razredu poleteli na Škotsko, v Aberdeen.

Fotografije kraljeve družine so posneli presenečeni sopotniki, ki take družbe na javnih letalskih linijah pač niso vajeni, in so jih objavili na družbenih omrežjih. Zaradi majhne količine prtljage je bilo jasno, da princ William, Kate in otroci potujejo h kraljici Elizabeti in princu Philipu, ki avgust tradicionalno preživljata na škotskem gradu Balmoral.

In – kako zanimivo  princ Harry s soprogo in sinom k njima letos poleti še ni bil povabljen. Je pa vsekakor zdaj za nagajanje bratu na vrsti on – seveda le, če zgodba o njunih sporih v resnici drži.