PRINC Andrew

Dokazov o prijateljevanju s sprevržencem vse več

S.N.Č.
24. 8. 2019, 07.55
Deli članek:

Sodni dokumenti, ki povezujejo britanskega princa Andrewa z nedavno in v sumljivih okoliščinah preminulim ameriškim milijarderjem in pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, dobivajo zunaj dvoran pravice še nadaljevanje.

Profimedia
Ko so zaradi pedofilije mnogi prijatelji prekinili druženje z Epsteinom, mu je princ zvesto stal ob strani.

V nenavaden odnos med aristokratom in poslovnežem so se namreč vpletli tudi raziskovalni novinarji z Otoka in iz ZDA.

In po zadnjih izsledkih je bila zveza med moškima veliko daljša in večplastna, kot se je morda sprva dozdevalo.

Tudi če Buckinghamska palača še tako vztrajno izraža svoje zgražanje nad Epsteinovimi dejanji in zanika kakršnokoli vpletenost princa v odnose z mladoletnicami, je časovnica druženj med Andrewom in Jeffreyjem zelo dolga. Kako blizu sta si bila, pa priča dejstvo, da je bil Jeffrey celo osebni gost kraljice … so pač stvari, ki jih tudi časovni zamik ne more izbrisati.

FEBRUAR 1999 – DEVIŠKI OTOKI

Vojvoda Yorški in Jeffrey Epstein sta bila v medijih prvič omenjena skupaj, ko sta s prinčevim zasebnim letalom poletela iz Londona v Združene države Amerike na zasebni otoček v sklopu Deviških otokov. Namen potovanja je bil zabeležen kot krajši dopust.

JUNIJ 2000 – GRAD WINDSOR

Na zvezdniško-aristokratski zabavi, ki jo je v čast 40. rojstnega dne svojega sina Andrewa priredila kraljica Elizabeta II., je bilo med 600 eminentnimi gosti zabeleženo tudi ime prinčevega prijatelja Jeffreyja Epsteina in njegovega takratnega britanskega dekleta, hčerke pokojnega časopisnega tajkuna Roberta Maxwella, Ghislaine.

Po tej zabavi je princ Andrew postal del družabnega kroga gospodične Maxwell, Epstein pa je princa večkrat tudi javno omenil kot svojega najboljšega prijatelja.

JESEN 2000 – NEW YORK

Princ Andrew je bil kot spremljevalec Epsteinovega dekleta Ghislaine opažen tudi na zabavi ob noči čarovnic, ki jo je na Manhattnu priredila manekenka Heidi Klum.

DECEMBER 2000 SANDRINGHAM

Princ Andrew je za rojstni dan priredil zabavo na družinskem dvorcu v čast gospodične Ghislaine, ki jo je seveda spremljal njen takratni partner Jeffrey Epstein.

NOVEMBER 2010 NEW YORK

V newyorškem centralnem parku je bil princ celo fotografiran na sprehodu z Epsteinom, ki takrat ni bil le tarča obtožb zaradi pedofilije, temveč je bil že spoznan za krivega.

ŽEBELJ V KRSTO

O močnih povezavah med princem Andrewom in Epsteinom jasno priča tudi priznanje prinčeve nekdanje žene Sarah Ferguson iz leta 2011, da je od dobrega prijatelja svojega nekdanjega soproga, Jeffreyja Epsteina, prejela 15 tisoč evrov, da je poplačala nekaj od svojih dolgov.