Zabava

Takšnih vprašanj od voditelja ni pričakoval nihče

R.T.
21. 8. 2019, 12.45
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 12.59
Deli članek:

Voditelj Radia 1 Robert Roškar se je odločil, da bo v dopustniškem času malce vznemiril sodelavce. Prostavil jih je pred nanavadne dileme, ki so marsikoga šokirale, predvsem pa nasmejale do solz.

Radio 1
Voditelj Radia 1 Robert Roškar se je odločil, da bo v dopustniškem času malce vznemiril sodelavce.

Na Instagramu jim je postavil vprašanja kot so: Bi si bolj želel, da nihče ne pride na tvojo poroko ali nihče na tvoj pogreb? Si želiš, da imaš na roki vse prste, samo palca ne, ali pa da imaš vseh 5 prstov, ampak so vsi palci? Si želiš vedeto, kako boš umrl ali kdaj boš umrl? Ali želiš cel čas do konca življenja imet občutek, da boš kihnila, ali da se ti kolca do kolca življenja? Ali si bi raje obrisala rit s šmirgl papirjem ali si v oko vlila pekočo čili omako?

»Nekatera vprašanja sem našel na internetu, nekatera sem si izmislil sam. Gre za igro, pri kateri postavljaš ljudem vprašanja z dvema možnima odgovoroma, pri tem pa sta obe opciji sila neprijetni. Čeprav se vprašanja na prvi pogled zdijo otročja in primitivna, v resnici odpirajo tone pomislekov in razvijajo se zelo zabavne debate,« je povedal voditelj in dodal, da igra lahko funkcionira le, če vprašanemu potisneš telefon pred glavo in snemaš. Pri tem pa mu ne daš nobene možnosti, da o odgovoru razmišlja ali se nanj pripravi.

»Ker so vsi sodelavci vedeli, da jih snemam in da bo ta posnetek na Instagramu storyih, so se seveda skušali iz zadrege izvleči tako, da so skušali najti odgovor, ki jih bo manj "osramotil". A kaj, ko so po par sekundah ugotovili, da noben zares ni kaj posebej boljši,« je v smehu povedal Robert, ki se s sodelavci večkrat pošalijo. »To nas dela žive, spodbuja kreativnost, pri tem pa se noro veliko smejemo in zabavamo. V medijskem poslu sem se naučil pomembne zadeve: da si uspešen, se moraš znati najprej delati norca sam iz sebe, šele kasneje iz drugih. Poleg tega ljudje nasploh zelo zelo preveč resno jemljemo življenje in sebe,« je še dodal.

Sicer pa si storyje lahko ogledate na Instagramu in poskušate tudi sami odgovoriti na vprašanja med pregledovanjem. »So težja, kot se zdijo na prvi pogled,« še sporoča voditelj.