Flavistka in dirigentka

Vedno razpeta med delom in uživanjem

A.C.
24. 8. 2019, 14.19
Deli članek:

Flavtistka in edina slovenska dirigentka big band orkestra v Sloveniji, Gordana Buh Žgajner, poletje zajema z veliko žlico: počiva na morju, nastopa in vadi.

Stane jerko
Gordana Buh Žgajner je flavtistka, dirigentka in pa ženska, ki ji uspe početi res veliko stvari hkrati. Vsega se loteva z optimizmom in dobro voljo.

Potem ko so njeni učenci na glasbeni šoli v Idriji opravili še z zadnjimi nastopi, se ji je mudilo na Lent, kjer je navdušila s svojim big bandom GB'S Lab.

Nato je spet oblekla dolgo večerno obleko in se z možem Vidom, še enim odličnim glasbenikom, odpravila na Anin ples v Rogaško Slatino. »V veliko čast in veselje nama je bilo, da sva bila povabljena na ta edinstveni dogodek s skoraj 200-letno tradicijo. Doživela sva veliko vrhunskih nastopov ter uživala ob okusni večerji. Imela sem malo treme, ker še nikoli nisem bila na takšni gala prireditvi, a sem kmalu ugotovila, da sem v družbi ljudi, ki so prišli med svoje prijatelje,« pravi Gordana, ki te dni že uživa na morju z možem in sinom Maksom.

osebni arhiv
Z možem Vidom Žgajnerjem sta skupaj že dolgo.

»Poskušam najti dneve, ko bomo sami – jaz, Vid in mali Maks. A kljub temu ugotavljam, da ni treba, da je poletje čas, ko damo možgane čisto na off. Zame je že to delo, da se trudim, da na nič ne mislim. Vsak prosti dan izkoristimo, da skočimo v kamp, kjer imamo prikolico; postavili smo jo na Hrvaškem, ampak blizu slovenske meje. Še posebej uživam v jutranjih minutah, ko je kamp še tih in miren in sama pijem kavico pred prikolico. To ne traja dolgo, saj se Maks hitro zbudi, nato pa se mu mudi živeti in spoznavati nove stvari.«

osebni arhiv
Te dni jo boste srečali med Vrhniko, Ljubljano in hrvaško obalo.