Ljubiteljica živali

Lara Goršek Kos: "Ko sem ga videla, sem vedela, da je pravi zame"

E.J.
21. 8. 2019, 20.15
Deli članek:

Resničnostna zvezdnica, ki je tekmovala v dveh sezonah šova Kmetija, si je za rojstni dan kupila novega konja, mladega kastrata Raja.

osebni arhiv
Lara je s seboj na počitnice vzela tudi psičko Koro, pasme stafford, ki je njena posvojenka iz zavetišča za živali.

Simpatična in malce razvpita Lara Goršek Kos (27), ki se je kar dvakrat udeležila šova Kmetija, je velika ljubiteljica živali. Tako je tudi na poletni dopust, ki ga je preživela v Medulinu, s seboj vzela svojo malo posvojenko, psičko Koro. »Je bilo na državni meji kar zabavno, ko je carinik želel pregledati najine dokumente in je Kora pomolila glavo iz avta. Revež je kar odskočil in mi dokumente vrgel v naročje,« pove Lara v smehu in nagajivo doda: »Drugi del dopusta preživljam doma v delavnem vzdušju, ampak nikoli ne veš, morda pa me vendarle še zanese kam toplo ritko posončit.« Pravi, da sicer zelo rada obiskuje hribe. »Velika planina je moja pogosta destinacija, tudi Bohinj in Gozd - Martuljek, pa kraške planote in Pohorje. Slovenija ima res veliko čudovitih krajev, ki jih je vredno večkrat obiskati, tudi z motorjem.« Za rojstni dan pa si je namenila posebno darilo – konja. »Za rojstni dan sem si kupila novega konja, mladega kastrata Raja. Konj z izjemnim karakterjem in mehkim, a hitrim korakom. Ko sem ga prvič vedela, sem vedela, da je pravi zame, in niti nisem preveč razmišljala o tem, ali bi ali ne bi. Mislim, da je bilo to najlepše darilo od mene za mene.«

osebni arhiv
Lara se je poleti udeležila tudi 10. ženske pohorske konjenice.

DELA PROSTOVOLJNO

Svoj čas rada izkoristi tudi za prostovoljno delo v zavetišču za živali. »Vodja prostovoljcev je moj dober prijatelj. Tudi sama mu včasih pomagam sprehajati pse, ki so trenutno nastanjeni v zavetišču Brežice, in se mi zdi pomembno ozaveščati ljudi glede problematike šteparskih in ne rodovniških psov, ki se jih ljudje pogosto znebijo in pristanejo osamljeni v zavetiščih,« pove in doda, da je prav tam posvojila svojo psičko, ki je prej prebivala v neprimernih razmerah.

osebni arhiv
Simpatična zvezdnica iz šova Kmetija živalim posveča skoraj ves svoj čas.