Dvoboj je spet oživel

FOTO: Premalo lepa za Diano, preveč seksi za Camillo

S.N.Č
19. 8. 2019, 06.56
Deli članek:

Po dveh letih premora so v Veliki Britaniji spet začeli snemati serijo Krona (The Crown), saj so bili želje in pritiski televizijskih gledalcev velikanski. In zdaj se je končno izvedelo, kateri igralci bodo v tretji sezoni serije upodobili glavne like.

Profimedia
Princesa Diana in Camilla.

Splošno mnenje medijskih poznavalcev je, da so producenti svoje delo opravili izvrstno, med ljudmi pa je nova igralska zasedba povzročila vroče debate. Glavni razlog za negodovanje je, kot je pri Angležih že v navadi, lik princese Diane oziroma njeno primerjanje z njeno naslednico ob princu Charlesu, Camillo Parker Bowles.

Pomemben del

Nova sezona serije tako kot prejšnja seveda ne zaobjema le ljubezenskega dogajanja na dvoru, temveč vsebina temelji na političnem in kulturnem dogajanju na Otoku in v svetu. A kaj ko so za gledalce ljubezenske afere pač privlačnejše. The Crown 3 pokriva ravno obdobje, ko je v princu Charlesu, Camilli in Diani vrela še mlada kri, in so zato temu primerno poiskali igralce. Ko so v javnost pricurljala imena, pa se je usulo …

Profimedia
Emma Corrin naj ne bi bila dovolj lepa za vlogo princese Diane.

Princeso Diano, ki je bila takrat znana kot lady Diana Spencer, upodablja precej neznana igralka Emma Corrin, ki naj bi bila po mnenju ljudi v primerjavi z Diano absolutno premalo lepa, označili so jo celo kot anemično in nekarizmatično – pomenila naj bi skrunitev spomina na princeso ljudskih src.

Za vlogo Camille Parker Bowles pa je izbrano pravo Emmino nasprotje: seksi lepotica Emerald Fennell. Ogorčenje med gledalci se ni poleglo niti, ko je igralka priznala, da se je v skuštrano verižno kadilko, kar je bila v mladosti Camilla, težko prelevila.

Profimedia
Emerald Fennell naj bi bila za vlogo Camille prelepa.

Prilivanje olja

Avtor serije je – morda celo namenoma, da ustvarja napetost – v napovedih omenil, da bo Dianina vloga tokrat minimalna, ker bo obdobje, v katerem pride na dvor, vsebina četrtega dela, ki ga bodo začeli snemati leta 2020.

Napoved serije, ki jo bodo začeli predvajati sredi novembra, pa je začinil še z besedami, ki so dejansko hvalospev ljubezni – a ne Dianini in Charlesovi, temveč Charlesovi in Camillini: »Ljudje domnevajo, da je Charles varal Diano s Camillo, a je situacija popolnoma drugačna. Charles je Camillo globoko in iskreno ljubil, a se je bil prisiljen poročiti z drugo – Diano.«