MEDNARODNO

VIDEO in FOTO: Učiteljice ponovno skupaj v romantičnem duetu

E.J.
17. 8. 2019, 20.37
Deli članek:

Postavna dekleta iz slovensko-hrvaške zasedbe Učiteljice so posnele že drugi duet s fanti iz skupine Tarapana. Pravijo, da so prijatelji tudi osebno.

Osebni arhiv
Učiteljicam se je v začetku leta pridružila nova pevka Andrea z Reke, tako so zdaj v skupini dve Hrvatici in ena Slovenka.

Simpatične Učiteljice so posnele že drugi duet s nasmejanimi fanti iz Tarapana Banda. Novo pesem z naslovom Promil šanse za spas so predstavili tudi na Radiu Aktual, kjer smo se z njimi srečali. »Imamo namreč skupne avtorje, ki nam pišejo pesmi, in tako je nastal že drugi duet po vrsti. S fanti iz Tarapana Banda smo Učiteljice tudi osebno postale zelo dobre prijateljice, dobro se razumemo,« je povedala Ana Vurcer, slovenski del mednarodne zasedbe Učiteljice. Nova pesem ima še eno posebnost, saj je pevko Mateo, ki se je posvetila družinskemu življenju, zamenjala Andrea Paškvan, ki ima tudi korenine v Sloveniji po svoji babici in je prvič zapela z Učiteljicami. »Bila sem počaščena, ko so me povabili k skupini. Že prej sem spremljala njihovo delo, na prvem snemanju smo se odlično razumeli,« je o novem sodelovanju povedala Andrea, katero so tudi oboževalci že sprejeli.

Osebni arhiv
Novo pesem Promil šanse za spas sta obe skupini predstavili na Radiu Aktual.

Najdejo se na pol poti

»Andrea je prišla v začetku leta in že takoj smo videle, da bo šlo, naše prijateljstvo se je še poglobilo,« je novo pevko pohvalila Ana. Tako Učiteljice kot Tarapana Band so mednarodna zasedba – člani so namreč tako Slovenci in Hrvati. »Včasih se šalimo, da se najdemo na pol poti – no, v resnici se sestanki in vaje dogajajo v Zagrebu,« pravi Frano Pehar iz skupine Tarapana. Poletje je delovno tako za fante kot dekleta, za dopust bo čas šele januarja. »Zdaj je treba izkoristiti lepe in tople noči, ko je najlepše nastopati, v zraku je posebna energija,« je še povedala Ana in dodala, da jih do zime čaka še veliko nastopov in dela v studiu, saj obe skupini nastopata tudi po tujini, Učiteljice so tako obiskale že kar osem držav.

Osebni arhiv
Postavna dekleta v družbi pevca skupine Tarapana Frana Peharja, s katerimi so Učiteljice posnele novi duet.