Zabava

Vojvodinja bo na tržišče poslala prvo kolekcijo oblačil

Nejc Simšič
14. 8. 2019, 06.53
Deli članek:

Potem ko se je pred kratkim preizkusila kot gostujoča urednica britanskega Voguea, se bo Meghan Markle zdaj preizkusila tudi v vlogi modne oblikovalke, saj že pripravlja lastno kolekcijo oblačil.

Profimedia
Dobiček od prodaje njenih oblačil bo šel za organizacijo, ki pomaga brezposelnim ženskam, da se znova postavijo na svoje noge.

Ni skrivnost, da Meghan Markle velja za damo z zelo dobrim modnim slogom, zato novica, da bo postala še modna oblikovalka, ne preseneča nikogar.

Modni poznavalci so prepričani, da bo glede na to, da so vsa oblačila, v katerih se pojavi Meghan, v hipu razprodana, tudi njena lastna kolekcija oblačil šla kot za med in bo zagotovo najbolj iskan modni kos v Združenem kraljestvu.

S poroko s princem Harryjem se je Meghan resda morala posloviti od svoje igralske kariere v Hollywoodu, kar pa ne pomeni, da bo opravljanje kraljevih dolžnosti zdaj njeno edino poslanstvo. Potem ko je zadnjih sedem mesecev pomagala ustvarjati septembrsko izdajo britanske revije Vogue, si je zdaj zadala še en izziv. Preizkusila se bo namreč kot modna oblikovalka in v sodelovanju z britansko blagovnico Marks & Spencer lansirala lastno kolekcijo oblačil, vse prihodke od prodanih modnih kosov pa bo namenila dobrodelni organizaciji Smart Work. Vojvodinja Susseška se je v ta namen med drugim povezala tudi z modnimi hišami, kot sta John Lewis in partnerji ter Jigsaw, in prijateljico, modno oblikovalko Misho Nonoo, ki ji pomagajo z modnimi nasveti pri oblikovanju oblačil. Kolekcijo naj bi izdala proti koncu leta in za vsak prodan modni kos bodo dobiček namenili v dobrodelene namene. »To nam dopušča, da postanemo del zgodbe drugih, in nas spomni na to, da smo v tem skupaj,« je v sporočilu za javnost povedala Meghan, ki slovi kot modna ikona.