Priljubljeni vedeževalec

Po hudih nesrečah si ne prerokuje več iz kart

Nejc Simšič
14. 8. 2019, 06.50
Deli članek:

Priljubljeni vedeževalec Mr. Knez je znan po svojem posebnem pristopu pri svojem delu, zdaj pa smo ga lahko spoznali še kot pevca. Blaž predstavlja svojo pesem Horoskop, ki jo je zanj napisal glasbeni producent Raay.

Tibor Golob
V pesmi Horoskop poje, da je življenje samo eno in da ga je v njem treba čim bolj uživati.

Blaž Knez, ki mu lahko rečemo tudi najbolj brutalno iskren vedeževalec na svetu, saj s svojimi klicatelji v televizijski oddaji ravna vse prej kot v rokavicah, se je podal še v glasbeno kariero, ki mu za zdaj odlično uspeva, saj je imel v nekaj dneh že več kot pol milijona ogledov na youtubu. Blaž nam je v intervjuju zaupal sočne podrobnosti svojega uspeha.

Poznamo vas kot odličnega vedeževalca, ki ima poseben pristop pri svojem delu, zdaj pa smo vas spoznali še kot pevca. Zakaj ta odločitev?
Pri 16 letih sem nastopil v glasbeni oddaji Idol, kjer sem se odlično izkazal in spoznal svet glasbe. V meni je vedno tlela želja po tem, da vsaj enkrat izdam TOP komad in videospot. Moje delo in poslanstvo me je odpeljalo v tujino, kjer sem spoznaval različne ljudi, kulturo in glasbo, jezik ... Stvar je na koncu nanesla, da zaradi tega, ker največ delam v srbskem jeziku, v srbskem jeziku tudi pojem.

Za pesem ste se obrnili na Raaya, ki velja za enega najboljših producentov pri nas, predvsem pa je hitmejker. Zakaj ravno Raay?
Nekako nisem vedel, kako začeti in prebiti led, pa mi je prijatelj Peter Povoden svetoval,da naj pišem Raayu. Tako sem tudi naredil in se dogovoril za sestanek, na katerem sem povedal svoje želje. Iz samega preprostega razloga sem vedel, da je Raay najboljši producent. 

Vaši prvi pesmi je naslov Horoskop. Kaj je torej njena tema, poleg očitnega?
Pesem govori o mojem delu. S pesmijo sem povezal svoje delo in strast do petja in nastal je Horoskop, ki govori, da je življenje samo eno in da je v njem treba čim bolj uživati. Popiti dobro vino, se ljubiti in predajati strastem. Lepotici pojem, da sva si usojena iz vesolja in da to že napovedujejo zvezde in karte ... 

Gre torej za povezavo z vašim delom vedeževalca? Torej lahko rečemo, da so vaši načrti za prihodnost veliki?
Pesem Horoskop je bila zelo velik projekt. Želim, da pesem spoznajo na slovenskem in srbskem trgu. Pesem sem objavil na IDJ videos, ki velja za najbolj priljubljen youtubov kanal na Balkanu. Grem korak za korakom in bomo videli, kaj prinaša prihodnost. (smeh) Saj veste, da sam sebi ne morem napovedati usode. Morda se prvencu pridruži še balada ali še hitrejši hit, kdo ve ...

Bo zaradi tega vaše vedeževanje kaj trpelo?

Moje delo ne bo trpelo, nasprotno, saj je najlepše združiti dve strasti v eno. Pričakujem, da se bo število klicev še povečalo in da bom s kom poleg odgovarjanja o prihodnosti poklepetal tudi o glasbi. 

Glede na to, da ste vedeževalec, ste kdaj pogledali tudi sami sebi v karte? Kakšna prihodnost v pevski karieri vam je zapisana v zvezdah?

Moje izkušnje so takšne, da sem sam sebi gledal v karte pri 18 letih. Doživel sem dve prometni nesreči v enem mesecu, vse mi je šlo narobe. In tega več nikoli ne bom naredil. Verjemite, da je mene včasih strah samega sebe, ker toliko vem in vidim. Ker resnično vidim resnico, ki pa včasih ni najlepša. Verjamem pa v pozitivno energijo, da bom uspešen in da bom dosegel svoj cilj. 

Tibor Golob
Aktivno govori šest jezikov - slovensko, srbohrvaško, nemško, angleško, slovaško - , pasivno pa švedsko in madžarsko.