Celulit oziroma pomarančno kožo ima med 80 in 95 odstotki vseh žensk. Izjema niso niti znane zvezdnice, ki za svoje postave skrbijo s pomočjo kuharjev, ki jim pripravljajo zdravo dietno hrano, osebnih trenerjev ter obilo dragih kozmetičnih pripomočkov in postopkov. In čeprav Ashley Graham (31), manekenka plus velikosti, ki trenutno velja za eno najbolj poželjivih žensk, vedno poudarja, da je ljubezen do sebe izjemnega pomena ter da moramo sprejeti svoje telo, je pred kratkim priznala tudi, da jo njen celulit kljub vsemu moti. »Celulit in maščoba na hrbtu mi še vedno rušita samozavest,« je dejala Ashley, ki je sicer manekenkam z oblinami utrla pot tudi v svet visoke mode, saj se je pojavila na naslovnicah revij, kot sta Vogue in Harper’s Bazaar.

1_1_Ashley Graham_profimedia-0366128281
profimedia
Manekenka z močnejšo postavo Ashley Graham pravi, da je postala ambasadorka fotografij resničnih oblin brez retuše, a jo njen celulit kljub vsemu moti.

TUDI ATLETINJA SERENA GA IMA

Resničnostna zvezdnica Kim Kardashian West (38) pravi, da je že vajena, da jo paparaci ujamejo ter izpostavijo njen celulit in strije. Pred kratkim je začela s prodajo hlač, ki oblikujejo postavo in skrijejo celulit. »Moja negotovost glede celulita se je začela šele po rojstvu hčerke in sina, ko sem se pošteno zredila,« je pred kratkim povedala. Nekdanja supermanekenka Kate Moss (45), ki je modno kariero začela že pri 14 letih in je od nekdaj super vitka, pa je dokaz, da se tej nadlogi ne izognejo niti vitke ženske. In niti športnice ji ne morejo uiti – marsikdo je presenečeno pogledal, ko je zagledal celulit na Sereni Williams (37) , vrhunski teniški igralki. Ali pa na igralki Umi Thurman (49), za katero se je zdelo, da ji čas sploh ne pride do živega.

2_Kim Kardashian_profimedia-0330096390
profimedia
Kim Kardashian je po porodu lansirala linijo hlač, ki prikrijejo celulit in ustvarijo videz gladke kože. Tudi njo je začel namreč močno motiti.

3_Kate Moss_profimedia-0292675981
profimedia
Nekdanja supermaneneka Kate Moss dokazuje, da niti vitkost niti najdražji kozmetični postopki ne pomagajo – celulit ima pač večina žensk.

4_Serena Williams_profimedia-0191081123
profimedia
Celo mišičasta atletinja in vrhunska teniška igralka Serena Williams je po porodu dobila celulit.