Poimenovanje

Princesa zaradi šamana zdaj celo vrnila titule

S.N.Č.
13. 8. 2019, 06.52
Posodobljeno: 13. 8. 2019, 06.52
Deli članek:

Ogorčenje, ki ga med svojim narodom že več desetletij povzroča danes 47-letna princesa Märtha Louise, hči aktualnega norveškega kralja Haralda in kraljice Sonje, se bo zdaj očitno končalo.

Profimedia
Srečna nekdanja princesa s svojo dušo dvojčico

Že v svoji rani mladosti je princesa vzbujala pozornost. Rodila se je kot drugi od štirih otrok kraljevega para, a zaradi takratne zakonodaje ni bila v vrsti za prestol.

Tudi zaradi njenega spola so zakonodajo spremenili in je bila tako do pred nekaj dni četrta prestolonaslednica, za bratom Haakonom in njegovima otroki. Enakost med spoloma ob zasedbi prestola se je Norvežanom sprva zdela imenitna, a jih je potem začelo strašiti.

NENAVADNE IDEJE

Že kot dekle je Märtha namreč začela dvigovati prah, ko je oznanila, da bo odprla zasebno šolo, v kateri bo učence učila, kako se pravilno pogovarjati z angeli in živalmi, češ da tudi sama to redno počne, saj edino v sožitju z vsem stvarstvom vidi prihodnost sveta.

Javnost ji je takrat svetovala zdravljenje in jo označila za odposlanko iz pekla ter popolnoma neprimerno, da zastopa kraljevo družino, kaj šele da bi postala njena glava.

Profimedia
Princesa Märtha Louise in soprog Ali Behn v nekih drugih časih.

PRIDNA ŽENA

Svoje paranormalne sposobnosti, ki jih Märtha vsekakor ima, je nato za kar dolgo obdobje postavila v ozadje. Leta 2002 se je poročila z norveškim pisateljem Arijem Behnom, s katerim sta v mirnem družinskem okolju in daleč od oči javnosti vzgajala svoje tri hčerke Maud Angelico (16), Leah Isadoro (14) in Emmo Tallulah (10). Ari je pisal svoje romane, princesa, sicer izučena fizioterapevtka, pa se je posvečala pisanju otroških knjig, nato pa se je začela izobraževati v alternativni medicini.

NOVO ŽIVLJENJE

Leta 2016 pa se je Märtha z možem razšla, po šestih mesecih sta se tudi uradno ločila, nakar se je Märtha odločno podala na področje holističnega zdravljenja in obnovila svojo komunikacijo z nadnaravnimi bitji. Svojega početja ni več skrivala, čeprav je vedela, da njen narod tega ne odobrava.

Ko pa je spomladi potrdila, da je v ljubezenski zvezi z ameriškim šamanom Durekom Verrettom, so tako mediji kot oboževalci kraljeve družine skočili v zrak, češ da je samooklicani šaman šarlatan, ki mu svoje specialnosti, s katero se ponaša – da lahko človeške atome obrne v nasprotno smer od staranja,nikoli ni uspelo potrditi.

USODNE DELAVNICE

No, Märtha se ni dala motiti, z Durekom, v katerem je prepoznala svojo dušo dvojčico, sta izpeljala celo serijo božjih delavnic v živo in na televiziji, ki sta jih poimenovala Šaman in princesa. Slednje je med ljudmi sodu izbilo dno in od kralja in kraljice so zahtevali, da ukrepata.

Märtha pa je zadevo pred nekaj dnevi rešila kar sama – priznala je, da je z zlorabo kraljevega naslova naredila napako, in se odrekla vsem plemiškim titulam, ki ji pripadajo … in srečno bodo vsi živeli do konca svojih dni.