V poznih večernih urah se je zaključilo tri dnevno glasbeno rajanje na Ptuju. Dva tisoč glava množica obiskovalcev je pozorno poslušala 32 nagrajenih skladb iz 50. letne zgodovine Ptujskega festivala, ki so se potegovale za "NAJ VIŽO PETDESETIH LET PTUJSKEGA FESTIVALA". Ta laskavi naziv si je prislužila polka Te domače viže, avtorjev Francija Pupisa in Vlada Matkoviča, ter v izvedbi legendarnih Fantov z vseh vetrov. 

Fantje z vseh vetrov s Ptujsko županjo in predsednikom RS
Radio Veseljak
Fantje z vseh vetrov z ga. Nuško Gajšek, županjo Občine Ptuj, in Borutom Pahorjem, predsednikom Republike Slovenije.

Nastopili so: ans. bratov Poljanšek, Cita in Jože Galič z ans. Zeme, ans. Marka Štumpergerja, Vikend in Jože Kobler, Petovia kvintet, Viki Ašič st., Irena Vrčkovnik, Tanja Mikola in ans. Vitezi celjski, Fantje z vseh vetrov, Nalet, Opoj, Žargon, Pajdaši, Štirje kovači, Prerod, Petka, Štajerski baroni, Prleški kvintet, Primorski fantje, Vihar, Mladi prijatelji, ans. Blaža Hutevca, Ponos, Mladi pomurci, Klateži, Zadetek, Štrk, … 

ANSAMBEL PETKA 2
Radio Veseljak
Ansambel Petka.

Predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor je z vzpodbudnimi besedami nagovoril vse navzoče. Pohvalil in pozdravil je organizatorje Ptujskega festivala ter v govoru izpostavil pozitiven vpliv domače glasbe in odločno povezal narodno-zabavno glasbo z narodno kulturno istovetnostjo. To ustno priznanje s strani predsednika države je velik korak za domačo glasbo, saj ta slovenska glasbena zvrst, ki se je uveljavila tudi v širšem evropskem glasbenem prostoru, še nikoli ni bila deležna takšnega priznanja.
Srčno upamo, da bo ta potrditev vzpodbudila tudi pristojno ministrstvo, da v prihodnje odločno podpre tovrstne glasbeno-kulturne dogodke, ki s pokončno držo krepijo narod, glasbeno kulturo in širijo veselje.

Borut Pahor, Nuška Gajšek in Drago Slameršak
Radio Veseljak
Borut Pahor, Nuška Gajšek in Drago Slameršak.

Borut Pahor je več kot zasluženo Radiu Tednik Ptuj izročil državno priznanje ob 50. letnici najstarejšega slovenskega festivala domače glasbe. 

Organizatorjem, radijskim kolegom na Radiu Tednik Ptuj, kot tudi vsem nastopajočim ansamblom, izrekamo iskrene čestitke s strani kolektiva RTV Veseljak!