Lumparije

Zaradi incidenta je Kate zdaj še bolj občudovana

S.N.Č.
11. 8. 2019, 08.00
Deli članek:

Jadralna regata King's cup je v Veliki Britaniji eden izmed najpomembnejših dogodkov za kraljevo družino in temu primerno ga spremlja množica fotografov, ki iz minute v minuto v medije po vsem svetu dostavljajo sveže fotografije.

Profimedia
Iztegnjen jezik, ki je obšel svet.

O prestižnosti dogodka priča že dejstvo, da regata poteka vse od leta 1920, ko si jo je zamislil kralj Jurij V. –  zgodila se ni le v času vojn, sicer pa vsako leto okoli desetega avgusta.

Letošnji Kraljevi pokal je bil še posebej slovesno napovedovan, saj sta častno pokroviteljstvo sprejela princ William in soproga Kate Middleton in ga osmislila predvsem z dobrodelnostjo. Generalni sponzor Land Lover in drugi sponzorji so tako prispevali večmilijonski znesek v fundacije, katerih mecenka je vojvodinja Cambriška.

AKTIVNI PAR

Posebnost letošnje regate je bila vnaprej napovedovana aktivna udeležba princa Williama in soproge tako na spremljajočih dogodkih regate kot na enem izmed plovil kot del posadke.

Potem ko se je dan pred regato na uvodni prireditvi v Cutty Sarku kraljevi par družil z otroki in mladimi iz dobrodelnih organizacij in se je Kate celo pridružila otrokom v simulirani jadralni tekmi, so jo mediji povzdignili malodane v svetnico.

Profimedia
V regati je Kate aktivno sodelovala kot del ekipe.

In ko sta Kate in William nato na regato vzela še starejša otroka, šestletnega princa Georga in štiriletno Charlotte, je bilo odobravanje njune vzgoje še toliko bolj množično. Malčka sta bila na spremljevalnem plovilu ves čas blizu staršem in zavzeto opazovala dogajanje. Kate je obenem poskrbela, da sta se počutila domače in jima je poleg posadke in varuške dodelila še domačega človeka – svojega očeta Michaela, ki ga vnuka obožujeta.

MEDIJSKI VIŠEK

Po koncu jadranja, ko sta se malčka lahko pridružila svojima staršema na njunem plovilu, pa je mala Charlotte na prigovarjanje mamice, da pomaha zbranim, namesto tega veselo pokazala jezik, kar so fotografi prestregli prav z rafalom iz njihovih objektiv. Bolj kot razigranost deklice pa je navdušila reakcija Kate, ki je hči sicer okarala, potem pa prasnila v smeh a pripomnila, da so 'normalni' otroci pač polni presenečenj in lumparij, ne glede na to, ali so njihovi starši kraljevske ali pa katerekoli druge krvi.

Profimedia
Na račun Charlottine nagajivosti so se zabavali tudi drugi otroci.