Dvorni otroci

Mali aristokrati – tako uglajeni kot podivjani

S.N.Č.
10. 8. 2019, 08.05
Deli članek:

Evropski dvori so v zadnjih letih dobili toliko podmladka, kot že dolgo ne. Letošnje fotografije z dopustov in družabnih dogodkov pa so male aristokrate prikazale v zelo različnih podobah.

Profimedia
Najstniški španski princesi Leonor in Sofia sta pravi mladi dami.

Najbolj zanimivo je pogledati med britanske male aristokrate, ki vodijo tudi po številnosti in imajo v svojih vrstah celo javno oklicano razgrajaško princeso – Mio Tindall.

Petletna Mia, ki je vnukinja princese Ane ter hči Zare in Mika Tindalla, namreč ni le razigrana in pogosto v skorajda fantovskih oblačilih, temveč se je nekajkrat tudi že stepla s svojima sestričnama Savannah (8) in Islo (7), hčerkama sina princese Ane, Petra Phillipsa, in njegove žene Autumn. So bila pa vsa tri nagajiva dekleta pred dnevi deležna izjemne medijske pozornosti, ko so medse vzele enoletno Leno Tindall ter se z njo ves dan igrale in ljubeče sprehajale.

Profimedia
Princ George in princesa Charlotte – preprosta in malce nagajiva

Modna raznolikost

Otroci britanskih aristokratov se od drugih močno razlikujejo tudi po oblačenju. Ne le omenjene deklice, tudi princ William in Kate Middleton svoja starejša otroka, princa Georgea (6) in princeso Charlotte (4), bolj ali manj oblačita v tradicionalna otroška oblačila, med katerimi prevladujejo nizkocenovne blagovne znamke, edino za pomembne dogodke, na katerih je navzoča tudi kraljica, jima nadeneta oblačila priznanih modnih oblikovalcev, a izključno domačih. Sta pa tudi George in Charlotte znana po svoji igrivosti in večkrat opažena pri tem, kako ju mamica Kate krega, včasih jima celo žuga.

Profimedia
Savannah in Isla veljata za malce podivjani, a sta do sestrične Lene zelo ljubeči.

Povsem druga modna zgodba se dogaja na monaškem dvoru, kjer vsi nosijo najdražja možna oblačila na svetu. Pa ne gre le za štiriletna dvojčka Jacquesa in Gabrielle kneza Alberta in soproge Charlenne, temveč tudi za vnuka in vnukinjo princese Caroline, Alexandra (6) in Indie (4), otroka Andree Casiraghija in žene Tatiane Santo Domingo. Vsi monaški otroci pa so tudi vedno navedeni kot zgled obnašanja visokega plemstva.

Profimedia
Draga oblačila in izborno obnašanje: monaška princ in princesa, Jacques in Gabrielle

Profimedia
Očka Mike že ve, kako ravnati z najbolj živahno aristokratinjo – Mio Tindall.