Plula proti valovom

FOTO: Nuša morje spoštuje in se ga malo tudi boji

E.J.
10. 8. 2019, 07.55
Deli članek:

Energična Nuša Derenda je tudi to poletje preživela na jadrnici. Spomnila se je, kako je zadnjič spregovorila nekaj besed s pokojnim Oliverjem Dragojevićem.

Osebni arhiv
Nuša ve, da se na morju lahko hitro zaplete, če ne spremljaš spremenljivih vremenskih razmer.

Pevka Nuša Derenda (50) je tudi to poletje jadrala v družbi moža Frenka in prijateljev. Sinova Gašper in Matevž si zadnja leta namreč sama organizirata počitnice. »To letos je bil bolj dopust kot pa pravo jadranje,« pravi. »Poleti ni toliko vetra in na jadrnici bolj bivamo, torej spimo, kuhamo ter se ustavimo, kjer želimo. Če so razmere ugodne, pa razpremo tudi jadra, seveda. A to nikakor ni samo lenarjenje, na morju je treba biti vedno pazljiv, spremljati je treba vremenske razmere in vetrove ter se jim prilagajati,« pojasnjuje Nuša, ki je že doživela slabo izkušnjo na jadranju. »Eno leto smo imeli kar slabo izkušnjo, zapihal je jugo in smo se prepozno skrili za otoke. Morali smo na hitro obrniti jadrnico in kakšno uro pluti proti visokim valovom. Ta izkušnja nas je naučila, da moraš imeti strahospoštovanje do morja.« Nuša sicer ni za krmilom, za to poskrbi moški del ekipe, se pa vsi posvečajo kuhanju.

Osebni arhiv
Pri 50 letih je pevka pokazala lepo in mladostno postavo.

Spomin na Oliverja Dragojevića

»Najdlje smo jadrali letos, in sicer v Črni gori. V Marini Porto Montenegro smo trikrat prespali, pluli po Boki Kotorski, pa Budvo smo obiskali in se potem počasi vračali. Skoraj vsako leto se ustavimo pri prijateljih na Hvaru, tudi Korčulo in Velo Luko radi obiščemo. Pred nekaj leti sem tam srečala Oliverja Dragojevića, ko smo se privezali čisto blizu njegove ribiške ladjice. Takrat sem z njim zadnjič spregovorila nekaj besed. Lani smo tam na jutranji kavici srečali Ivico Kostelića. To je bilo le kakšen dan ali dva, preden nas je Oliver zapustil.« Energična pevka še dodaja, da najbolj uživa v lepih pogledih na morje, na horizont in sončne zahode, saj jo zelo pomirjajo.

Osebni arhiv
Tokrat sta Nuša in soprog Frenk jadrala brez sinov, saj si fanta počitnice organizirata sama.

Osebni arhiv
Našo nekdanjo evrovizijsko predstavnico so za jadranje navdušili prijatelji, s katerimi vsako poletje jadra kakšen teden ali več.