Neverjetno, a resnično

Vojvodinja ne sme igrati na televiziji, princ pa v filmu lahko

S.N.Č.
8. 8. 2019, 20.20
Deli članek:

Zaljubljenost članov angleške kraljeve družine v Jamesa Bonda je javno znana, kar dokazujejo s prisotnostjo na vseh londonskih premierah filmov o tajnem agentu 007.

Profimedia
Princ Charles z Danielom Craigom na prizorišču snemanja novega Jamesa Bonda

Poseben odnos do tajnega agenta je vplival tudi na najbolj odmeven delček s svečanega odprtja olimpijskih iger pred sedmimi leti.

Čeprav se je takrat pred prikazom šušljalo, da naj bi se ob aktualnem Bondu Danielu Craigu pojavila celo kraljica Elizabeta, se je novico označilo za lažno – češ da gre za izkoriščanje kraljeve družine za promocijo športa.

Profimedia
Princa Harry in William ter Kate Middleton na premieri filma Spectre 2015.

No, izkazalo se je, da je bilo vse zelo resnično, z agentom 007 ni snemala samo kraljica, temveč tudi njena najljubša psička – corgi Willow.

STROGO PRAVILO

Ne le kraljica, tudi mlajši člani kraljeve družine so nad filmi o Jamesu Bondu navdušeni, menda si jih Harry in William večkrat zavrtita tudi doma.

Zdaj goreča Bondova oboževalka kraljica Elizabeta je prekršila celo pravilo, ki ga je lani sami postavila. Ko so producenti mega uspešne kanadske televizijske serije Suits soprogo njenega vnuka Meghan Markle povabili, da spet zaigra v svoji stari vlogi odvetnice Rachel, je kraljica jasno postavila prepoved, da bi ožji člani kraljeve družine igrali v televizijskih ali filmskih produkcijah. Tudi ko so ustvarjalci serije Suits v zameno za enkratni »obisk« Megan ponudili večmilijonski znesek, ki bi ga dali v dobrodelne namene, je kraljica ostala neomajna.

SPREMEMBA

Novica, ki je v teh dneh pricurljala iz krogov, ki snemajo nov film o Jamesu Bondu, je zato toliko bolj presenetila. V njem naj bi namreč zaigral kar kraljičin sin in prvi v vrsti za prestol, princ Charles.

Princ je bil na prizorišču snemanja sicer že junija, si z Danielom Craigom – ki se v novi del filma vrača kot upokojenec – ogledoval znamenite Bondove avtomobile, se spoznal z novo agentko 007, igralko Lashano Lynch, in poklepetal z Ralphom Fienessom, ki bo po novem M, vodja obveščevalne službe …

Profimedia
Ob premieri filma Casino Royal, v katerem je kot 007 prvič zaigral Daniel Craig.

Takrat se je namignilo, da je ameriški režiser Cary Joji Fukunaga princu že predstavil, kako si ga v svojem filmu zamišlja, a da bi do realizacije ideje prišlo, nihče ni resno pomislil, saj jim je bilo znano kraljičino pravilo – ki pa po novem očitno ne obstaja več.