NESPORAZUM

Sta Zala Kralj in Gašper Šantl res izsiljevala za višji honorar?

N.S.
9. 8. 2019, 06.50
Deli članek:

Letošnja evrovizijska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl bi morala nastopiti na festivalu Trnovfest, vendar sta svoj nastop odpovedala, saj naj bi zahtevala višji honorar, ki pa jima ga organizator ni mogel zagotoviti.

Bobo
Zali in Gašperju je organizator grozil z izterjavo za stroške za vračanje vstopnic in spremembo programa.

Na slovenski medijski sceni je zavladal nov »škandal«, v katerega sta vpletena Zala Kralj in Gašper Šantl, ki naj bi po navedbah organizatorja glasbenega festivala zahtevala višji honorar od dogovorjenega.

Iz Centra slovanskih kultur France Prešeren, ki organizira Trnovfest, so na facebooku obiskovalcem festivala sporočili, da sta Zala in Gašper odpovedala nastop. Poleg pa so navedli, da je prišlo do izsiljevanja glede vnaprej dogovorjenega honorarja. Pod objavo je eden od organizatorjev dodal še posnetek zaslona elektronske pošte, ki sta mu jo poslala Zala in Gašper, ko sta želela spremeniti honorar.

PRIZADELO JU JE

»Ves ta čas sva bila več kot razumna, da sva kljub preteku rokov za podpis pogodbe čakala in poskušala spodbuditi organizatorja k temu, da se nekako vseeno dogovorimo, ter da sva naredila res vse, da bi lahko izpeljala koncert in s tem ne bi pustila ljudi na cedilu.« 

Oglasila sta se tudi naša evrovizijska predstavnika, ki pa ne skrivata, da ju je blatenje organizatorja prizadelo, saj naj bi pisal neresnice, ki so za njiju žaljive. »Pri podpisu pogodbe za Trnovfest se je zgodilo, da je organizator v več kot 40 dneh ni želel podpisati, pri čemer je kot razlog navajal ‘pokvarjen računalnik’ in hkrati izražal svoje nezadovoljstvo nad najino prošnjo po podpisu pogodbe v stilu 'ali nam res ne zaupata, da si želita to pogodbo',« sta navedla glasbenika, ki pravita, da so vse informacije, ki so jih objavili organizatorji, neresnične.