Trnovfest

FOTO: Trnovo se trese v ritmih dobre glasbe

N.S.
7. 8. 2019, 21.20
Deli članek:

V prestolnici poteka že 28. tradicionalni glasbeni festival TrNOVfest, letos pod novim imenom, ki bo do konca avgusta prinašal zanimive dogodke v Trnovo.

Goran Antlej
TrNOVfest bo skrbel za pestro dogajanje do konca avgusta.

Sedemindvajset let so obiskovalci priljubljenega poletnega festivala Trnfest uživali v vsakodnevnih koncertih, filmih, predstavah in razstavah, letos pa bodo tisti, ki se trenutno ne mudijo več na dopustu nekje na morju, prvo leto uživali v prenovljenem festivalu, ki nosi naslov TrNOVfest.

Ob pričakovanju zavidljive obletnice Kulturnega doma Trnovo, ki letos šteje 99 let, so organizatorji – Center slovanskih kultur France Prešeren –pripravili nekaj sprememb, ki pa ne bi smele vplivati na odlično izkušnjo letošnjih obiskovalcev festivala. Vsak dan pa tam srečate tudi številne znane obraze, ki so redni obiskovalci festivala. 

Marko Vavpotič, M24.si
Televizijska voditeljica Tara Zupančič in Hamova izvoljenka je redna obiskovalka njegovih koncertov

Za vsak okus nekaj

Že 28. tradicionalni glasbeni festival bo tudi letos postregel s pestrim programom, saj se bodo obiskovalci veselili in zabavali ob ritmih znanih glasbenih izvajalcev. Na glavnem odru so in bodo med drugim nastopile skupine Hamo & Tribute 2 Love, Buržuazija, Rambo Amadeus & Five Winnetous, Le Serpentine, Bohem, Up n’ Downs, Moonlight Sky, DaBlaBlues, Zabranjeno pušenje, Noctiferia, Kiwi Flash, Manouche, Crvena jabuka, Seven Days in May, Soul Fingers, SaGaDuDab, Zaklonišče prepeva, Lusterdam, Mi2, Manifest, KiNG FOO, Metalsteel, Opća opasnost, Ambra, Torul, Bombayx Lori, Leteči potepuhi, Tabu in številne druge, obiskovalci pa bodo lahko prepevali hite raperjev, kot so Nipke, Zlatko in N'toko.

Goran Antlej
Antonije Pušić - Rambo Amadeus v družbi glasbenega prijatelja Magnifica.

Mare Vavpotič/M24
Skupina Hamo & Tribute 2 love.