premeteno

Nenavadno darilo za vojvodinjo Sussekško

S.N.Č.
5. 8. 2019, 20.09
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 20.09
Deli članek:

Včeraj je svoj 38. rojstni dan praznovala Meghan Markle, od daril, ki je prejela, pa je znano samo eno.

Profimedia
Razglasitev Sophie za osebno mentorico Meghan Markle je le ena od odločitev, s katero kraljica navdušuje.

Četudi bo seznam daril, ki jih je dobila, verjetno kmalu znan, pa je prav to, za katero se že ve in ji ga je podarila kraljica Elizabeta, najbolj nenavadno.

Babica njenega soproga, princa Harryja, ji je ob jubileju namenila čisto svojo – osebno mentorico. S tem nazivom se zdaj ponaša soproga Harryjevega strica, princa Edwarda, Sophie Wessex.

NEŠTETI RAZLOGI

Z izbiro darila je kraljica spet potrdila, kako je pametna in tudi premetena.

Meghan Markle s svojimi zahtevami po umirjenem življenju, čim bolj izpred oči javnosti, namreč precej razburja. Tudi sporoča jih včasih dokaj netaktno, saj kljub šolanju še ni vešča komuniciranja kot aristokratinja.

Profimedia
Sophie, odkar sta se s princem spoznala, uspešno krmari med kraljevskimi obveznostmi in zasebnostjo.

S povsem enakimi težavami se je kot prinčeva partnerica in nato soproga soočala danes štiriinpetdesetletna Sophie. Tako kot je imela Meghan pred vstopom na dvor uspešno samostojno igralsko kariero, je Sophie briljirala kot vodja več avtomobilskih salonov. Kaj kmalu po poroki pa si je tudi ona naredila načrt, da bo z možem in otrokoma živela čim bolj oddaljeno od dvora, na potomce z Edwardom niti nista prenesla kraljevskih titul niti jih nista postavila v vrsto za prestol. In prav vse zastavljeno je Sophie brez vsakršnega pompa elegantno izpeljala, ob tem pa se prav tako niti enkrat ni izognila dolžnostim, ki ji kot vojvodinji pripadajo.

Da se mentorica in učenka ne bi dobro razumeli, skoraj ni strahu, saj se pogosto družita in tudi na prestižnih konjskih dirkah v Ascotu sta že lani ves čas tičali skupaj.