Brez dlake na jeziku

Antonio Banderas o slavnih: Misliš, da si poseben, a lahko izpadeš tepec

J.P.
5. 8. 2019, 14.51
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 15.15
Deli članek:

Srčni infarkt ga je streznil. Še več, bil je prelomnica v njegovem življenju.

Profimedia
Antonio Banderas

Španski igralec in hollywoodski zvezdnik Antonio Banderas, ki je pred dvema letoma doživel srčni infarkt, je razkril, da ga je strah za lastno zdravje dodobra spremenil.

Leta 2017 je končal v bolnišnici, potem ko ga je med vadbo stisnilo v prsih. Infarkt je zanj bi, kot pravi zdaj, prelomnica.

Prostor samo za resnico

"To je bila prelomnica v psihološkem smislu. Ljudje imajo nagnjenost, da po težavah s srcem pokažejo, da so v dobrem stanju. Želiš si še več – hočeš reči, da si svoje delo dobro opravil. Zato sem se odločil, da bom posnel še več zanimivih filmov," je 58-letnik dejal za The Sunday Times. "Ko se ozrete na svoje življenje, bo vsak našel nekoga, s katerim bi se hotel spraviti, včasih pa prositi za odpuščanje za stvari, ki ste jih rekli ali naredili. Tudi za tiste, ki jih morda niste," je dodal.

Zdaj je odločen, da bo govoril le resnico in bil iskren do vseh. "Naslednje leto bom dopolnil 60 let. Spoznal sem, da je v življenju trenutek, v katerem je prostor samo za resnico," je dejal Banderas in nadaljeval: "Izziv, s katerim se soočajo vsi slavni, je, da si povrnejo normalnost vsakodnevnega življenja." Po njegovih besedah je mogoče v dvorcih hitro izgubiti stik z resničnostjo. "Nevarno je, ker misliš, da si poseben, a nisi. Umetniško se povezujete z ljudmi, a zaradi tega niste nič posebnega," je modroval in dodal, da lahko človek zaradi tega hitro izpade tepec.