Zabava

Kraljeva odvetnica pred najtežjo pravdo doslej

SNČ
4. 8. 2019, 08.23
Posodobljeno: 4. 8. 2019, 10.30
Deli članek:

Potem ko so fotografije izpred londonskega sodišča razkrile, da dubajsko princeso Hajo v ločitveni vojni zastopa Fiona Shackleton, ki ima zaradi povezav z dvorom vzdevek kraljeva odvetnica, so se mediji seveda posvetili tudi njej.

profimedia
Fiona Sachleton

Shackletonova je po mnenju mnogih najboljša britanska odvetnica, specializirana prav za ločitve. Zato jo je v ločitvenih postopkih za odvetnico svojih sinov najela tudi kraljica Elizabeta. Andrewa od Sarah Ferguson in Charlesa od Lady Di je Fiona rešila tako spretno, da je od takrat stalna gostja na dvoru.

ZVEZDNIŠKI SIJ

Sloves spretne odvetnice Fione se je hitro širil, ves svet pa jo je spoznal, ko je leta 2008 Heather Mills po razglasitvi ločitvene poravnave nezadovoljna nad številom milijonov, ki so ji pripadli, na glavo odvetnice Paula McCartneyja zlila kozarec vode. Fiona je sicer med obravnavami imela resda neprimerne in žaljive opazke na račun Heather, a je bila tarča zgražanja seveda slednja.

profimedia
S Paulom McCartneyjem pred glavno obravnavo …

Kmalu za tem odmevnim procesom je Fiono najela tudi Madonna, ko se je ločevala od britanskega režiserja Guya Ritchieja. Odvetnica je upravičila pevkino zaupanje in njeno 500 milijonov evrov vredno premoženje izvrstno ubranila.

S Fionino pomočjo se je pred nekaj leti lepo izmazal tudi Liam Gallagher ob ločitvi od Nicole Appleton in še bi lahko naštevali.

NEUGODNA SITUACIJA

Fioni, vajeni uspehov, je tokratna ločitev princese Haje bint al Husein od enega najbogatejših ljudi na svetu, šejka Mohameda bin Rašida al Maktouma, in še boj za skrbništvo nad mladoletnima otroka verjetno poseben izziv.

Čeprav o odvetničinih sposobnostih nihče ne dvomi, pa se vsi sprašujejo, kako bo reševala svojo stranko, ko pa se je drži sloves, da je prešuštvovala s svojim osebnim stražarjem Russllom Flowersom in mu veselo kupovala prestižna darila – od hiš do terenskih avtomobilov in prestižih ur.

Na prav posebne strune pa je zaigral tudi sicer zelo tiranski in oblastni šejk, saj je javno objavil svojo pesnitev o tem, kako težko je biti zapuščen.

Resda je besedilo za lase privlečeno, saj ima šejk poleg Haje še pet drugih žena, a to prav nič ne zmanjša težavnosti primera, ki bo morda prvi, v katerem se bo kraljeva odvetnica opekla.