Previsoke cene in neurejene plaže

Alka Vuica: "Dopusta na Hrvaškem si ne morem privoščiti"

A.S.
2. 8. 2019, 07.56
Posodobljeno: 2. 8. 2019, 09.42
Deli članek:

56-letna hrvaška pevka Alka Vuica je v okviru premiere predstave »Kdo se boji Virginie Woolf?« odšla na Brinjune in se vrnila povsem razočarana. Kot pravi, so cene na Hrvaškem previsoke, turistov ni, plaže pa so zanemarjene.

Instagram (osebni profil)
Alka Vuica je ogorčena nad hrvaškim turizmom.

»Cene so katastrofalne. Poglejte, kaj za ta denar nudijo v tujini. Za 1000 evrov si lahko privoščite dopust na Ibizi, v Grčiji ali Turčiji z letalsko karto in celotnim menijem. Tudi sama ne hodim pri nas na morje, obiščem Istro, ker tu živi mama, potem septembra odpotujem nekam drugam. Nisem dovolj premožna, da bi letovala na Hrvaškem« je povedala Alka.

Svoje razočaranje je za portal Story izrazila tudi nad neurejenostjo hrvaških plaž in ponudbo hrane: »Kje so te čudežni evropski skladi in ohranjanje zapuščine. Nedavno sem bila na Biogradu na moru, tam je vse videti kot, da smo še vedno leta 1968. Naj ne lažejo, da je dovolj turistov, ker jih sploh ni«. Stanje je, kot pravi znana hrvaška pevka, nedopustno: »Plaže so zanemarjene. Prav tako si na krožniku ne morete privoščiti svežih rib, medtem ko te plavajo pred vašim nosom«. Poudarja, da so plaže skupno lastništvo vseh državljanov in ne vlade, politikom pa je poslala jasno sporočilo: »Takšna kot je naša vlada, takšen je tudi turizem«.