Zabava

Lagardovci osvežili nepozabno Poletno noč

V.M.
29. 7. 2019, 16.00
Posodobljeno: 31. 7. 2019, 09.53
Deli članek:

Zimzelena skladba Poletna noč je oživela v osveženi podobi. Glasbena zasedba Lagard jo je z veliko mero spoštovanja odela v sodobno preobleko in nas popeljala na kratek sprehod skozi čas. Prisluhnite mladim glasbenim umetnikom, ki so v nepozabni pesmi prižgali iskrico mladosti …

Promocijska fotografija
Fantje glasbene zasedbe Lagard.

Letos mineva 55 let, odkar je na odru Gospodarskega razstavišča prvič zazvenela nepozabna Poletna noč. Skladbo, za katero je glasbo napisal in aranžiral Mojmir Sepe, sta takrat občinstvu predstavili Beti Jurković in Marjana Deržaj, letošnje poletje pa nam jo predstavlja zasedba Lagard.

Lagardovci, ki zadnje dve leti presenečajo z zelo izvirnimi aranžmaji ter produkcijsko dovršenimi skladbami so letos medse povabili odlično jazz vokalistko Mašo But. Kot nam je zaupal Luka Groboljšek, avtor priredbe in basist zasedbe Lagard, so z izidom skladbe odlašali skoraj leto in pol: »Dolgo smo iskali vokal, ki bi Poletni noči, kakršno poznamo dal svež pridih in iskrico mladosti. Tudi aranžmajsko in zvokovno mislim, da smo naredili ogromen korak naprej, za kar pa rabiš čas. Če pišeš priredbo za skladbo, ki je tako globoko zakoreninjena v naših srcih, si nikakor ne smeš dopustiti površnosti. Do glasbe, ki so jo pisali Mojmir Sepe, Jože Privšek, Bojan Adamič, Jure Robežnik in še mnogi drugi v času, ko je bila kvaliteta pred kvantiteto, moraš imeti globoko spoštovanje. Če tega ni, nastane še ena viža brez duše in vizije, ki pa se na koncu vrti na vseh komercialnih radijih«.

Lagard
Jazz vokalistka Maša But.

Zasedba Lagard, v kateri sta poleg Luke Groboljška še kitarist Miha Plantarič in bobnar Peter Jeretina, je lansko leto predstavila avtorsko skladbo Happy song, pri kateri sta sodelovala Robi Pikl in flavtistka Andreja Ravnikar, kmalu pa naj bi bile pripravljene tudi že nove skladbe. Koga bodo v goste povabili naslednjič, pa naj zaenkrat ostane skrivnost.