Zabava

Radijka Anita premagala svoj največji strah

R.T.
25. 7. 2019, 11.09
Posodobljeno: 25. 7. 2019, 11.16
Deli članek:

»Vedno me je ob pogledu na plezalno steno stisnilo pri srcu, saj se bojim višine. Enostavno nisem zaupala tistemu vozlu, ki te drži v steni,« je z nami enega svojih največjih strahov delila simpatična voditeljica Radia Aktual Anita Gošte.

Čeprav ji je šport izjemno pri srcu in jo tudi v poletnih dneh videvamo na treningih z osebnim trenerjem Damjanom Frasom, nam je Anita zaupala, da v plezalni steni še ni bila. »Temu sem se izogibala, priznam. In če me vprašate danes, je bil strah popolnoma odveč,« se nasmeji.

Za svojo prvo plezalno izkušnjo je izbrala steno na Golteh, kamor se je podala zaradi izziva z radijskimi kolegi. S plezanjem je začela suvereno, skoraj tako kot bi bila v steni doma. Očitno ima prijeme v krvi, saj je steno osvojila le v nekaj minutah.

Anita še dodaja: »Naučila sem se, da če se česa v življenju bojiš, moraš samo v akcijo. Kakršnokoli. To te spodbudi k soočenju s samim sabo, motivaciji, napredku ter k naslednjemu izzivu.« Kateri bo, bomo pa glede na Anitino navdušenje morali preveriti že kmalu.