Vesna Dragojević si še ni ogledala filma OLIVERovih 70, ki je ovekovečil njegov zadnji koncert v zagrebški Areni. Minuli vikend so ga predvajali v puljski Areni, a vdova ni imela moči, da bi prišla na premiero.

Kot je povedala organizatorjem, pač ni vedela, kaj naj dela tam. "Veste kaj, lahko pridem, sedem v prvo vrsto … In kaj naj? Gledam v tla?," jo navaja Slobodna Dalmacija. "Videla sem nekaj sekund filma in odnehala, nisem mogla nadaljevati. Lahko gledam njegove fotografije, stare spote, vse ostalo … A ko govori nekaj zasebnega … Ma kje. Ni možnosti. Ne vem, kdaj ga bom pogledala, imamo ga doma, a ga še nihče od nas ni pogledal. Gre za zadnji koncert, bil je že bolan, kar pa nihče od nas ni vedel. Zdaj pa ga poslušati, kako govori … Kot da bi vedel, kaj se bo zgodilo. Ne vem, če je kaj čutil, o tem nam takrat ni govoril. Zdaj se mi vse, kar so mi povedali, da pove v filmu, sliši, kot da je vedel in se sprijaznil s tem," je povedala Dragojevićeva vdova.

Obletnica smrti

V ponedeljek bodo v Veli Luki obeležili obletnico Oliverjeve smrti. Nastopila bodo številna velika imena, navzoči bodo vsi člani njegove družine. Vstopnice, na voljo jih je bilo nekaj sto, so bile razprodane v trenutku. Vesna priznava, da bi dogodek raje izpustila. "Zame je to muka, vse me spominja na njega … Najraje bi se zavlekla v kakšno mišjo luknjo. A ne morem, ljudje so ga vzeli za svojega, njihov je toliko, kot je bil naš. Enostavno je tako," je dejala in dodala, da ima občina pri organizaciji proste roke.