Bolečina

Vdova Oliverja Dragojevića: kot da je vedel je, kaj se bo zgodilo, in se s tem sprijaznil

R.T.
25. 7. 2019, 11.02
Posodobljeno: 25. 7. 2019, 11.06
Deli članek:

Enemu napornemu dnevu se je uspela izogniti, drugemu se ne bo.

Bobo
Vesna Dragojevič (v sredini) med poslednjim slovesom od Oliverja

Vesna Dragojević si še ni ogledala filma OLIVERovih 70, ki je ovekovečil njegov zadnji koncert v zagrebški Areni. Minuli vikend so ga predvajali v puljski Areni, a vdova ni imela moči, da bi prišla na premiero.

Kot je povedala organizatorjem, pač ni vedela, kaj naj dela tam. "Veste kaj, lahko pridem, sedem v prvo vrsto … In kaj naj? Gledam v tla?," jo navaja Slobodna Dalmacija. "Videla sem nekaj sekund filma in odnehala, nisem mogla nadaljevati. Lahko gledam njegove fotografije, stare spote, vse ostalo … A ko govori nekaj zasebnega … Ma kje. Ni možnosti. Ne vem, kdaj ga bom pogledala, imamo ga doma, a ga še nihče od nas ni pogledal. Gre za zadnji koncert, bil je že bolan, kar pa nihče od nas ni vedel. Zdaj pa ga poslušati, kako govori … Kot da bi vedel, kaj se bo zgodilo. Ne vem, če je kaj čutil, o tem nam takrat ni govoril. Zdaj se mi vse, kar so mi povedali, da pove v filmu, sliši, kot da je vedel in se sprijaznil s tem," je povedala Dragojevićeva vdova.

Obletnica smrti

V ponedeljek bodo v Veli Luki obeležili obletnico Oliverjeve smrti. Nastopila bodo številna velika imena, navzoči bodo vsi člani njegove družine. Vstopnice, na voljo jih je bilo nekaj sto, so bile razprodane v trenutku. Vesna priznava, da bi dogodek raje izpustila. "Zame je to muka, vse me spominja na njega … Najraje bi se zavlekla v kakšno mišjo luknjo. A ne morem, ljudje so ga vzeli za svojega, njihov je toliko, kot je bil naš. Enostavno je tako," je dejala in dodala, da ima občina pri organizaciji proste roke.