Razkrivamo

Tukaj dopustujejo kraljica, princi in njihove družine

Nejc Simšič
24. 7. 2019, 20.15
Deli članek:

Zmotili bi se, če bi mislili, da člani britanske kraljeve družine poleti dopustujejo na glamuroznih jahtah in zasebnih tropskih otokih. V resnici si radi privoščijo čisto normalne počitnice nekje v Evropi.

Profimedia
Charles in Camila tudi letos uživata na grškem otoku Krfu.

Kljub vsemu so počitniške destinacije kraljeve družine vseeno za stopnjo ali dve bolj luksuzne od navadnih ljudi, pa čeprav je tudi dopust kraljevih članov povsem običajen. Navsezadnje so le kraljeva družina. In kje natanko počitnikujejo najvidnejši člani britanske kraljeve družine?

Kraljica Elizabeta II. in princ Filip se že vrsto leto vsako poletje odpravita v škotska višavja, natančneje na grad Balmoral, kjer si privoščita brezskrben oddih in se sproščata v naravi. Večkrat se jima poleti tam pridružijo tudi nekateri drugi člani družine, s katerimi preživljata kakovosten prosti čas, daleč strah od natrpanih urnikov.

WILLIAM IN KATE

Vojvoda in vojvodinja Cambriška, William in Kate, sta se letos z otroki odpravila v Norfolk, kjer imata družinsko hišo. Čeprav se v mirni vasici počutita sproščeno in udobno, se kraljeva zakonca rada odpravita tudi na kakšno bolj »poletno« destinacijo. Lani sta uživala v glamuroznem počitniškem resortu v francoskem Biarritzu, za letos pa še nista napovedala lokacije dopusta.

HARRY IN MEGHAN

Ker je letošnje poletje prvo, ki ga bosta preživela kot starša sina Archieja, bo najbolj realno počitniško preživljanje časa prav pri kraljici na gradu Balmoral. Poleg tega zakonca Susseška jeseni čaka pot v Afriko, zato sta si poletje vzela za hlajenje na Škotskem. Govori se, da si bosta vzela čas tudi zase in za nekaj dni odletela v Madrid, na Ibizo ali v Grčijo, kjer naj bi uživala s prijatelji.

CHARLES IN CAMILA

Charles in Camilla tudi letos uživata na grškem otoku Krfu, kjer bivata v luksuzni vili Rothschild.