Gorsko

FOTO: Znani obrazi radi plezajo kot gamsi

A.C.
24. 7. 2019, 20.30
Deli članek:

Vzpon na Triglav je sanjski dosežek, ki si ga želi vsaj enkrat v življenju doseči vsak človek. Čeprav obstaja veliko lepših in predvsem manj obljudenih hribov, se njegovemu čaru ljudje ne morejo upreti. Tudi znani obrazi niso izjeme.

Osebni arhiv
Marko Vozelj je lani praznoval abrahama in šel prvič v življenju na Triglav.

V teh dneh, ki so kot nalašč za hojo v hribe, boste na poti nedvomno srečali tudi marsikateri znan obraz. Mi smo jih ujeli kar nekaj.
»Lani sva se s prijateljem lotila posebnega izziva – v enem dnevu sva se povzpela na Triglav. Bilo je lepo, vendar naporno. Na Triglavu sem bil prvič v življenju in je bil res čisto poseben občutek stati na očaku, čeprav tisti čas ni bilo Aljaževega stolpa, ker so ga obnavljali,« je dejal pevec Marko Vozelj.

NAJSLAJŠI POLJUBČEK NA VRHU

Česarkoli se loti tekačica na smučeh Anamarija Lampič, ji gre dobro od rok oziroma nog. Uživa v gibanju, še posebej če je ob njen izvoljenec Boštjan, ki je bil včasih tudi tekač, zdaj pa je trener. Kot za šalo se lotevata najrazličnejših športnih podvigov, eden takšnih je bil vzpon na Triglav, kjer si je Ana za nagrado prislužila poljubček.

osebni arhiv
Tekačica na smučeh si je pri Aljaževem stolpu prislužila poljubček svojega fanta Boštjana.

PO NAJTEŽJI POTI JE NAJLEPŠE

»Rad sem aktiven in hodim v hribe. Lanski vzpon na Triglav je bil zelo naporen, ker smo šli po najtežji, severni strani, ki je precej plezalna in se je treba v višino podati po klinih. Kljub temu smo prišli na vrh v solidnem času, v petih urah in četrt. To je dobro, pravijo, sploh ker še nikoli nisem bil više od 1864 metrov, kolikor znaša višina Kamniškega sedla,« je povedal igralec Tomo Tomšič.

Osebni arhiv
Igralec Tomo Tomšič je šel na Triglav po najtežji poti, tako imenovani Bamberjgerjevi, kjer je tudi veliko klinov in zajl.

VSAKO LETO V ENEM DNEVU GOR IN DOL

Novinarka Andreja Comino se rada loteva različnih izzivov, tudi hoje v hribe, saj tako dobi čisto drug pogled na svet, pa mir in res prekrasno naravo. Vsako leto se na Triglav najraje povzpne v enem dnevu. Da bi dlje ostajala gor, ji ne diši, ker je prevelika gneča.

Osebni arhiv
Novinarka Andreja Comino obožuje hribe in se vsako leto enkrat v enem dnevu povzpne na Triglav.

Hitrostni rekord vzpona

1 ura 29 minut je hitrostni rekord vzpona na Triglav, ki sta ga dosegla turna smučarja in gorska tekača Nejc Kuhar in Luka Kovačič.