Glasbenica

Tinkara živi poletje zelo velikih dosežkov

Andreja Comino
23. 7. 2019, 20.30
Deli članek:

Tinkara Kovač je ena najbolj posebnih slovenskih glasbenic. Ne pusti se ukalupiti, svoje številne talente kaže na različnih področjih. Odkar je mama ljubkih hčerk Gale in Alme, pa se zdi, da se je njeno življenje povsem postavilo na glavo.

Mediaspeed
Tinkara Kovač je v tretje slavila na MMS.

Zmagovalka letošnjih Melodij morja in sonca (to ji je uspelo že tretjič) rada ustvarja v miru in se loteva novih žanrov. Baterije si polni na potovanjih, na katera se odpravlja s partnerjem, arhitektom Matejem Mljačem, in hčerkama. Kadar pa si zaželi samote, gre na teraso za hišo v Lokvi na Krasu, na kateri si je uredila vrt. Virtuozinja na flavti in kitari v rokavicah in škornjih hitro najde svoj mir in nove izzive. »Moje življenje je z materinstvom dobilo čisto nov smisel. Starejša hči je stara 11 let in je krasno dekle. Igra kitaro v glasbeni šoli, mlajša pa pleše balet in poje. Vesela sem, da sta bili na MMS v Avditoriju in navijali zame. Pomagali sta mi tudi pri izbiri obleke,« je povedala Tinkara Kovač.

Mediaspeed
Tinkara ne obvlada samo flavte, temveč tudi kitaro.

PREKRASNA OBLEKA

Unikatno blago za obleko za festival je naročila pri oblikovalki Jessici Jagec, ki živi v Londonu in riše  vzorce za blago ter jih prodaja tako prestižnim znamkam, kot sta Versace in Armani. »Poznava se že nekaj let. Pred leti je poskrbela za moja oblačila za Evrosong. Ko je prišla na obisk v Slovenijo, sva se dobili na kavi in se dogovorili, da bo naredila nekaj ekskluzivnega. Navdihnila sta jo beneški romantični svet in plemištvo. Vzorec je natisnila na svilo in jo poslala na Ptuj, kjer mi je šivilja izdelala obleko,« je povedala Tinkara in dodala, da je bluzo dobila iz Gorice … »Tako sem bila res iz vseh vetrov in sem potem to krasno energijo nosila na odru ter jo dala občinstvu.« Po MMS si je vzela nekaj dni prosto, nato jo je čakalo še par nastopov, avgusta pa se bo z možem in hčerkama odpravila na dopust. »Seveda bomo šli nekam na morje. Čeprav prihajam z Obale, se ga še nisem naveličala. Mnogi Primorci radi gredo na dopust v hribe, jaz pa jih imam za kakšen dan čisto dovolj. Morje me večno navdihuje in to se sliši tudi v mojih pesmih,« je povedala glasbenica, ki bo mlajšo hčer prvega septembra pospremila v prvi razred.

mediaspeed
Tinkara Kovač se rada druži s primorskimi glasbeniki, denimo Aniko Horvat in Laro Baruco.

Mediaspeed
Temperamentna Primorka je rada poklepetala tudi s puncami iz zasedbe Katrinas.