RADIO VESELJAK

Novi veseljak Matej je likal in previjal

E.J.
23. 7. 2019, 21.10
Deli članek:

Na Radiu Veseljak so se razveselili novega voditeljskega para. Janji Ulaga se je namreč pridružil Matej Verdinek, še prej pa so ga novi sodelavci temeljito preizkusili.

TV Veseljak
Matej je moral pokazati svojo večopravilnost: medtem ko je likal, je moral peti Veseljakovo himno.

Jutra so še posebej prijetna v družbi Janje Ulaga (40) na Radiu Veseljak. Janji, ki je sicer tudi odgovorna urednica Radia Veseljak, se bo pri prebujanju poslušalcev s septembrom pridružil novi sovoditelj Matej Verdinek (25). Prejšnji teden, ko je bila Janja na zasluženem dopustu, so se njeni sodelavci namreč odločili, da ji bodo ob vrnitvi pripravili presenečenje: novega sovoditelja. In da ga bodo prej še malo preizkusili. Tako je Mateja vsako jutro čakal nov izziv; prvi je bil v jodlanju. »Pri svojem prvem izzivu sem sicer nekaj poskušal, ampak verjetno česa boljšega kot bolečino v ušesih poslušalcev nisem uspel priklicati,« je povedal Matej, ki je moral naslednji dan z voditeljico Ajdo Mlakar likati, medtem pa peti Veseljakovo himno. Sledil je plesni izziv, saj Janja rada pleše, zato je na pomoč prišla plesna zvezda Tanja Žagar. »Najbolj zabaven in odbit izziv mojega uvajalnega tedna je bil ples. S Tanjo sva zaplesala na njeno pesem Tiho, tiho čas beži, ampak v precej bolj divjem načinu, kot sem pričakoval,« ni skrival navdušenja Matej, ki pa ga je čakalo še preverjanje njegove nežne plati.

TV Veseljak
Ker Matejeva sovoditeljica Janja Ulaga rada pleše, je Mateja v plesu preizkusila plesna zvezda Tanja Žagar.

TIHO SEM LE, KO SPIM

To plat je moral pokazati v izzivu v previjanju dojenčka, in ker svojih otrok nima, mu je z nasveti pomagal mladi očka in sodelavec Simon Golobič. »Zelo dobri občutki, ekipa je fantastična, prijazna!« je o napornem tednu, polnem neverjetnih izzivov, povedal Matej, ki je o sebi še dejal, da je mladosten in energičen fant, ki je tiho le takrat, ko spi. »Najraje sem v družbi ljudi, ki so nasmejani, polni idej in navihanega duha, zelo rad imam meso, ne maram pa laži in neiskrenosti.«

Osebni arhiv
Matej ima rad raznovrstno glasbo, od domače do elektronske, prav tako ima rad divje zabave ali pa romantične sprehode.