RECEPT ZA SREČO

Dejan Vunjak "ni želel le čolnov in lepotic v kopalkah"

E.J.
22. 7. 2019, 20.30
Deli članek:

»Čist’ majčken je potrebno, da smo lahko srečni,« meni Dejan Vunjak, ki pa v videospotu za svojo novo pesem pridno gospodinji. Je takšen tudi zasebno?

osebni arhiv
Dejan je dejal, da si počitnic brez obiska hiše na Krku na predstavlja. Tam je preživljal čas s svojim danes pokojnim očetom Brendijem. Na fotografiji so Brendi, Dejan, sestra Tina in mama Danica.

Glasbenika Dejana Vunjaka (26) smo ujeli ravno po koncu njegovega prvega dopusta. »Tri dni sem bil v Punatu, kjer sta mama ter oče pred leti kupila hišo in kjer oddajamo apartmaje,« je povedal Dejan, ki je priznal, da rad preživlja proste dni v družinski hiši na otoku Krku, kjer je poletja v otroštvu preživljal tudi s svojim očetom, pokojnim glasbenikom Brendijem. »Urejal sem hišo, kopal sem se in počival. Nisem se oglašal na telefon, popolnoma sem se izklopil. Zdi se mi, da premalokrat naredimo kaj takega.« Nekaj podobnega Dejan pravi o svoji zadnji pesmi, ki nosi naslov Čist’ majčken. »Čist’ majčken je potrebno, da je človek v življenju res srečen. Čist’ majčken se ustavite in zadihajte,« je dejal Dejan, ki je za pesem posnel tudi videospot, v katerem pa – gospodinji.

Osebni arhiv
Dejan ni nikakršen razvajenec, saj pravi, da brez težav postori gospodinjska dela, kot so čiščenje in kuhanje.

Najbolje pripravi lazanjo

»Za videospot smo tuhtali, kaj bi naredili drugače – da ne bi gledali čolnov in lepotic v kopalkah, ampak nekaj, s čimer bi se gledalci in poslušalci lahko poistovetili.« In tako Dejan v spotu sesa, čisti tla in kuha. »Tudi zasebno s tem nimam težav in se vsega lotim. Že kot otrok sem mami pomagal pri čiščenju apartmajev na Punatu, pomival sem tla, brisal prah in preoblačil postelje. No, tudi danes se doma lotim čiščenja, rad pa kuham. Lahko se pohvalim, da naredim res odlično lazanjo, dobro pripravim tudi jajčka.«

Dejan je še povedal, da je letošnje poletje zelo zabavno, saj nastopa po vsej Sloveniji ter spoznava nove kraje in ljudi. Konec meseca pa si bo privoščil daljši, 10-dnevni dopust. »Kakšen teden bom seveda na Krku, v naši hiši, saj si brez tega sploh ne znam predstavljati poletja. Običajno pridejo tudi moja mama Danica, sestra Tina z otrokoma, Brendijem in Dioro, ter možem, Anžetom Zavrlom iz skupine Gadi. Potem pa sem bom odpravil še v hribe, lani sem obiskal Krnska jezera in sem še zdaj navdušen,« je povedal Dejan.