NENAVADNO

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

N.S.
19. 7. 2019, 21.05
Deli članek:

Čeprav britanska kraljica Elizabeta II. vlada že 67 let, so morali najstarejšo monarhinjo na svetu prisilno evakuirati iz njenega domovanja zaradi invazije podgan, ki bi lahko ogrozila njeno varnost in zdravje.

Profimedia
Kraljica Elizabeta je menda besna! (

Kot da kraljica Elizabeta zadnje tedne ni imela dovolj dela z govoricami o domnevnih sporih med člani njene družine, je zdaj retrogradni Merkur poskrbel, da je doživela nov šok.

Ne, ne gre za nov škandal na dvoru, ampak je zgrožena in menda tudi močno prestrašena zaradi vdora podgan in miši v Buckinghamsko palačo, kar je pripeljalo celo do tega, da je morala po vseh teh letih vladanja prisilno zapustiti svoj slavni dom v središču Londona. »Miši in podgane so vse večji problem v britanski prestolnici, zlasti v starih stavbah,« je za britanske medije sporočil britanski okoljevarstvenik. »Delavci nižjega razreda so se s tem pač sprijaznili in nekako navadili na to, da majhne črne miši in podgane tekajo po njihovem delovnem okolju, drugače pa je s kraljevo družino, ki tega ni vajena. A problem glodavcev se tu ne konča. Kot poročajo viri z dvora, so podgane množično opazili v palači, v vseh prostorih, tudi v kuhinji, kar ni zdravo in higienično. Kot je znano, so se zaposleni, zlasti tisti, ki delajo v kuhinji, udeležili osnovnega usposabljanja o tem, kako se spopasti s to težavo,« je dodal okoljevarstvenik.

Profimedia
Trenutno biva na enem od svojih posestev v Angliji, kjer jo pomirja jahanje konjev.

Menda sanacija že poteka

Po zadnjih podatkih naj bi se na srečo kraljica lahko že kmalu vrnila v svojo palačo, saj so invazijo podgan že omejili. »Služba za zatiranje škodljivcev in deratizacijo je prišla, v vse prostore odložila strup za podgane in menda problem že uspešno rešujejo.« Britanski mediji še čakajo na uradno izjavo Buckinghamske palače, saj za zdaj niso ne potrdili ne zanikali množične invazije podgan.