Nepozabno

Rekordna Ultra tudi v znamenju Slovencev

N.S.
19. 7. 2019, 06.50
Deli članek:

Split je minuli vikend gostil sedmi festival Ultra Europe, ki je ponudil enega redkih povratniških nastopov Swedish House Mafie, s stotnijo didžejev in skupin pa je plesalo rekordnih 120 tisoč žurerjev iz 143 držav.

niko goga
Rekordnih 120 tisoč žurerjev iz 143 držav je plesalo na letošnji Ultri.

Da bo Ultra Europe eden od vrhuncev poletne festivalske sezone, ki bo v Dalmacijo privabil žurerje z vsega sveta, je bilo jasno že takoj ob najavi njihovega šova, saj so Axwell, Steve Angello in Sebastian Ingrosso ob vrnitvi iz pokoja najavili le ducat nastopov.

V Parku Mladeži je z njimi zaplesalo več kot 40.000 žurerjev, nastop je pritegnil pozornost medijev z vsega sveta, največ pozornosti pa je dobil sloviti švedski trojček Swedish House Mafia. »V čast nam je nastopiti tukaj. Za nas je to posebna noč, saj ima Ultra Europe posebno mesto v naših srcih,« je navijače ob koncu pozdravil švedski trojček. Na Ultri pa je nastopil tudi edinstveni slovensko-hrvaški dvojec Vanillaz, ki ga sestavljata Miha Pajk in Marko Bucić, ki sta nedavno osvojila azijski trg, na festivalu pa sta predstavila več novih pesmi. »Ultra naju je zdaj pripeljal više, prispeval je k pomembnemu napredku na najini poti, vsekakor pa je pot še dolga. Kdo ve, kam naju bo pripeljala!«

Mario Dragičevič
Navdušil je tudi hrvaško-slovenski dvojec Vanillaz.

ŽURERSKI VIPOVCI

V Splitu so se minule dni zabavali tudi številni znani obrazi: Vanna je Ultro obiskala z možem Androm in hčerko Jano, v VIP-ložah so »minglali« tudi Iva Radić, Anamarija Asanović, Ivana Tandarića (ELFS), Petar Grašo, Luka Nižetić, Damir Kedžo, Ivan Pažanin, Domenica, Hana in Ivan Huljić, Jole, model Luna Valas ... pa tudi najvišji predstavniki mestnih in državnih oblasti, saj Ultra zelo diktira tudi razvoj hrvaškega turizma. Del te zgodbe je bila tudi predstavitev nove Guinnessove rekorderke, s 162 metri največje jadrnice na svetu, Flying Clipper, ki so jo zgradili v Brodosplitu.

Niko Goga
Luka Nižetič se je izkazal za neumornega žurerja.