Bela barka

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala sem"

E.J.
18. 7. 2019, 21.10
Deli članek:

Pesem Bela barka je že osmi duet dolgonoge Mance Špik, ki je tokrat k sodelovanju povabila fante iz skupine Eros. Težave na snemanju pa so povzročali – galebi!

neo visuals
Manco so fantje skupine Eros navdušili že pred leti, ko jih je slišala, kako so zapeli slavljencu.

Manca Špik (38) se je na Radiu Aktual pojavila v spremstvu štirih postavnih mladeničev iz skupine Eros, saj je z njimi posnela duet – novo pesem z naslovom Bela barka. S skupino Eros ni sodelovala prvič, fantje so jo že lani spremljali na Popevki, kjer je zapela pesem Kot bi te ustvaril po meni. »To je pesem, ki sem jo posvetila svoji hčerki Lani (3), sicer pa smo se z Erosi spoznali že leta prej, na zabavi, kjer so zapeli slavljencu. S svojimi glasovi so me navdušili, zato smo sodelovali že lani in vzpostavili dobro kemijo na odru,« pripoveduje Manca in dodaja, da je že takrat vedela, da bodo Erosi naslednji, s katerimi bo posnela duet. »Bela barka je osvežilna, poletna skladba v mojem slogu. Ko sem jo prvič slišala, se mi je naježila koža in zajokala sem,« je iskrena.

ZA DOPUST ZA LE ŠTIRI DNI

Videospot, kjer si lahko oči spočijemo na Manci v popolni belini, na čudoviti barki in morju ter ob šopku postavnih pevcev skupine Eros, pa je bil izziv – in to zaradi galebov. »Snemali smo z dronom, ki pa je zelo motil galebe, ki so ga želeli sklatiti. Bali smo se, da bo vse skupaj padlo v vodo – dobesedno,« razlagajo simpatični fantje, ki so nam še zaupali, da se bodo jeseni predstavili z novo ljubezensko balado. Tudi Manca bo jeseni izdala novo solo skladbo, z naslovom Serenada, še prej pa si bo privoščila krajši dopust. »Letos bom imela štiri dni poletnega dopusta, od nedelje do četrtka. Potem pa nazaj na odre,« pravi in dodaja, da bo proste dni preživela v družbi hčerke Lane in partnerja.

Radio Aktual
Skupina Eros in Manca Špik z voditeljema Anito Gošte in Klemenom Bunderlo med obiskom Radia Aktual.