Jožef Sraka

Modni oblikovalec preoblikoval še svetovno uspešnico

E.J.
15. 7. 2019, 21.50
Deli članek:

Mladi modni oblikovalec Jožef Sraka, ki že tri leta živi v kraljičinem mestu, je od pevke Demi Lovato in avtorjev uspešnice Skyscraper odkupil avtorske pravice in izdal priredbo kot svojo prvo skladbo.

Osebni arhiv
Ko sta Jožef in Marjan Krnjić spoznala vrhunsko manekenko Naomi Campbell, sta navdihnjena napisala pravljico za otroke, ki je postala uspešnica.

Že nekaj časa nismo nič slišali o Jožefu Sraki (28), slovenskem modelu in modnem oblikovalcu, ki se je že pred časom preselil v modno prestolnico London. Postavni Prekmurec je sicer znan tudi kot televizijski voditelj, saj smo ga lahko videli tudi na TV Slovenija ob Nini Osenar (36) v vlogi sovoditelja, posnel je tudi vrsto reklam. Danes je Jožef znan tudi kot Mr. Joseph in živi v Londonu, kamor se je preselil pred tremi leti skupaj z modnim oblikovalcem Marjanom Krnjićem (30). Kot pravi, je ves čas prisoten v modni industriji, posveča pa se predvsem kolekciji moških metuljčkov, ki jih izdaja v sklopu kolekcije MK Exclusive. Ob tem pa za preživetje dela v hotelu. »V Londonu seveda ni lahko, a lahko povem, da sem od začasnega natakarja, kar je bila moja prva služba, v dobrih dveh letih napredoval do vodje oddelka v enem od prestižnih hotelov, tako da imam danes pod sabo 15 ljudi.«Letos sta z Marjanom napisala tudi pravljico za otroke z naslovom Modna Ana, navdih pa sta našla v supermodelu Naomi Campbell, s katero sta se spoznala. Pravljica, ki je bila prvotno izdana v angleščini in nato v slovenščini, je v svetovni spletni prodajalni ena bolje prodajanih pravljic za otroke.

Osebni arhiv
Od pevke Demi Lovato je odkupil avtorske pravice in posnel svojo verzijo uspešnice Skyscraper, ki je njegova prva pesem.

ZDAJ JE ŠE GLASBENIK

Jožef pa se je zdaj lotil novega izziva – glasbe. Pravi, da je bila glasba vedno del njega, predvsem zaradi babice, s katero je veliko prepeval in ki je bila izvajalka ljudskih pesmi. »London je metropola, tudi glasbena. Mnogi moji vzorniki so tu ustvarjali, snemali. Snemalnih studiev, glasbenikov in avtorjev je tu ogromno, jaz pa sem si vzel čas, da sem našel ekipo, s katero smo se res ujeli,« pove Jožef o svoji prvi pesmi. Ta je priredba velike svetovne uspešnice Skyscraper. Pesem v originalu izvaja Demo Lovato (26), Jožef pa je zanjo pridobil pravice originalnih avtorjev. Naredil je svojo interpretacijo pesmi, posnel je tudi že videospot, ki pa je poseben zato, ker ima večkratno dispozicijo, tako da se slike prelivajo druga nad drugo. »Moja naslednja pesem, ki jo že pripravljam, pa bo avtorska in zanjo bom posnel tako slovensko kot angleško verzijo,« še pravi Jožef.