Mister Slovenije

Najlepši Slovenec se je zmage zavedel šele naslednje jutro

Nejc Simšič
12. 7. 2019, 20.15
Deli članek:

Pred dnevi je na izboru za najlepšega Slovenca zmagal 25-letni Koprčan Simon Blaževič, ki je prepričljivo pometel s konkurenco in osvojil lento. V iskrenem intervjuju je spregovoril o svojih načrtih in nam zaupal nekaj sočnih podrobnosti o sebi.

Vid Roter
Vse zanima, ali je novi najlepši Slovenec že oddan. Na vprašanje, ali je samski, Simon iskreno odgovori: »Nimam dekleta, saj sem samski malo več kot pol leta, tako da nisem še oddan (smeh).

Simon Blažević sebe opiše kot športnega in fitnes navdušenca, adrenalinca, flegmatika, odprtega, spontanega, nasmejanega in dobrega kuharja, ki je poln energije, razen kadar je lačen.

Kako hitro si se zavedel zmage – da si dejansko novi mister? Je prišlo kaj z zamudo?

Zmage sem se začel zavedati šele naslednje jutro. Na finalu, ko so mi dali lento, je bilo še vse v zraku; medtem ko so mi vsi čestitali in se z menoj fotografirali, sploh nisem imel časa razmišljati o zmagi ... Šele naslednje jutro sem pomislil, da sem res zmagal in postal novi mister Slovenije.

Uroš Abram
Pravi, da je športnik po duši, saj je 19 let treniral kajak.

Je bila pot do zmage naporna?

Ni bila naporna, saj so mi bile vse aktivnosti všeč in sem se pri vsaki nekaj novega naučil. Imeli smo štiri fotografiranja, vaje koreografije, nevrolingvistične delavnice, delavnice iz podjetništva in modelinga ter ostala druženja, z električnimi motorji, v soteski Pekel. Po vseh aktivnostih, ki smo jih imeli, smo se  tekmovalci vedno še družili ... Z vsemi se res dobro razumem, vesel sem, da smo postali dobri prijatelji. Kar zadeva fizično pripravo, sem bil že pred prijavo izklesan, le zadnji mesec pred finalom sem svoje treninge še malce okrepil.

Kaj ti pomeni zmaga?

Po zmagi te ljudje hitreje opazijo in spoznajo. Je odlična odskočna deska za naprej, da se uveljavim v svetu mode. S tem bi se rad ukvarjal in mislim, da je zmaga na izboru za mistra odlična priložnost.

Te je od nekdaj zanimal manekenski svet?

Zadnji dve ali tri leta me je začel bolj zanimati manekenski svet. Prej me ni toliko, ker niti nisem imel časa zaradi treningov kajaka. Zmeraj sem bil v pogonu, na treningih, pripravah, tekmah. Lani sem še premišljeval, ali bi odnehal, tudi s prijavo na izbor mistra Slovenije sem se dokončno odločil, da zaključim kariero in se posvetim Mistru ter se poskusim uveljaviti v svetu mode.

Nina Žnideršič
Postavni Simon stavi na svojo energičnost in nasmejanost.

Kakšni so zdaj tvoji dnevi? Se ti je življenje spremenilo?

Ni se spremenilo tako radikalno, dnevi potekajo tako kot pred zmago. Še vedno delam, imam stranke in treniram. Spremenilo se je samo, da sem malo bolj oblegan s sporočili na družbenih omrežjih; tako potrebujem precej več časa, da vsem odpišem. (smeh)

Kakšni so tvoji načrti?

Trenutno ne premišljujem preveč o prihodnosti, ampak se želim čim bolj spočiti ter uživati v trenutku in poletju, ki je pred mano. Imam pa seveda nekaj načrtov, povezanih z modno kariero in delom osebnega trenerja.

Kako se pripravljaš na svetovni izbor?

Prav tako kot za Mistra Slovenije, poleg svojih treningov se veliko pogovarjam z bivšimi mistri, ki mi dajo veliko. Konec poletja pa imam še nekaj delavnic retorike, nastopanja, da bom pripravljen na svetovni izbor.

Kaj še rad počneš v življenju? Lahko razkriješ kakšen nenavaden hobi/talent/zanimivost?

Sem športnik po duši, 19 let sem treniral kajak. Čeprav sem profesionalno prenehal trenirati, se še vedno kdaj zapeljem po vodi, najraje ob sončnem vzhodu in zahodu. Poleti sem najraje v morju in veliko plavam. Še lepše je, ko si na plaži sam in poslušaš samo žvrgolenje ptičkov in morske valove. Obožujem sprehode v naravi, ne glede na letni čas. Takrat naredim tudi kakšno fotografijo, to je zadnje čase eden od mojih razvijajočih se hobijev. Z veseljem peljem moje tri pse na daljši sprehod med njive in nasade oljk. Ko mi čas dopušča, pa si ogledam kakšen film, najraje grozljivko.