DIVJA ŠTUDENSTKA LETA

"Peti smo začeli zaradi zabave in deklet"

E.J.
12. 7. 2019, 20.32
Deli članek:

Člani Klape Kampanel so razložili, kako so osnovali klapo in kako skupaj shajajo že več kot dvajset let, na dolgih vožnjah na nastope po vsej regiji.

Marko Vavpotič / M24.si
Poleti si ne privoščijo dopusta, ampak se ves čas skupaj vozijo s s kombijem po hrvaški obali in nastopajo.

Klapo Kampanel lahko v poletnih mesecih najdete na hrvaški obali, kjer imajo skoraj vsak dan kakšen nastop. »Mi smo stalno skupaj, smo kot majhna družina. Imamo svoj kombi, s katerim se vozimo po nastopih, in ker se poznamo že zelo dolgo, kar dobro shajamo. No, lani, ko smo bili skoraj dva meseca neprestano skupaj na vožnjah, pa smo si res začeli iti malo na jetra,« pravijo dobro razloženi člani Klape Kampanel, ki so se oglasili na Radiu Aktual med krajšim odmorom. Fantje, ki so nedavno posneli pesem s slovensko skupino Kvatropirci, pravijo, da je ta slovensko-hrvaška pesem, kot jo imenujejo, povsod dobro sprejeta, sicer pa ne skrivajo, da imajo zelo radi slovensko publiko.

A.S. / Novice Svet24
Klapa Kampanel v studiu Radia Aktual.

ŠTUDENTSKI ZAČETKI

Pojejo že več kot 20 let, pravijo, in nato razložijo, kako so se našli še kot študentje iz Dalmacije, ki so študirali v Zagrebu, in seveda, zakaj so sploh začeli peti. »Naše druženje in osnove današnje Klape Kampanel se je začelo v času, ko smo bili še študentje iz Dalmacije v Zagrebu. Radi smo peli in najprej smo bili znani predvsem po bučnih in divjih študentskih zabavah. Takrat se je Klapa osnovala. Na začetku je bilo vse skupaj res bolj zaradi zabave in predvsem tega, da bi nas opazila dekleta,« iskreno razlagajo.

»Potem pa je prišla prva plošča in smo Klapo Kampanel zastavili bolj resno.« Pa jim je takrat uspelo vzbuditi pozornost pri dekletih, ko so bili še študentje? »Ne ravno, mi smo peli, drugi pa so osvajali dekleta,« povedo v smehu.