Zabava

Kingstona se nista mogla upreti temu povabilu

nn
12. 7. 2019, 13.23
Posodobljeno: 13. 7. 2019, 11.30
Deli članek:

Ekipa oddaje Antenin zajtrk na Hitradiu Antena je zavzela obvoznico. Tokrat samo v videospotu za svoj novi gverilski cover z naslovom Obvoznica stoji. Če vam naslov zveni znano, ali morda celo podobno eni izmed največjih slovenskih uspešnic, se niste zmotili.

HitRadio Antena
Del spota so posneli v dvorani Stožice.

Gre za priredno uspešnice skupine Kingston, Cela ulica nori. Za naslov je bil tokrat kriv snemalec, montažer in režiser videov, Uroš Bitenc, ki je predlagal, da naredijo cover o nevzdržni gneči na obvoznici. »To je nekaj kar gledamo vsak dan. Na severni obvoznici so vsak dan zastoji, v petek popoldne praktično na kompletni obvoznici. Poleti ob petkih in sobotah še dodatni, ko se trume dopustnikov premikajo proti morju,« je povedal voditelj Jean Frbežar. Z ekipo je k sodelovanju povabil tudi Kingstone, s katerimi se že dlje časa poznajo. »Če me vprašate na koncertu katerega benda sem bil največkrat v življenju, je odgovor – Kingston, čeprav ponavadi hodim po rockerskih in metal koncertih. Fantje so carji in vedno za žur. Poleg tega sem bil večkrat tudi voditelj koncertov, na katerih so nastopili tudi oni. Na vprašanje, če bi sodelovali pri naslednjem Anteninem gverilskem coverju, so takoj in z veseljem odgovorili pozitivno,« je povedal Jean.

Tudi Dare Kaurič ima o Antenini ekipi same pohvale. »Z veseljem smo se odzvali povabilu ekipe, saj poznamo njihove coverje in smo navdušeni nad njimi. Res dobra ideja, zelo so zabavni. Zato sva se z Renotom en dan, ravno med močnim neurjem, zapeljala do Ljubljane in posneli smo Obvoznica stoji,« je razkril Dare.

En del spota so posneli na obvoznici, drugega pa ob dvorani Stožice, kjer sta jim na pomoč priskočila še akrobata Filip in Blaž. »Tokrat je šel z mano tudi sin Oskar Maj, ki je komaj čakal, da vidi Kingstone. Na vsak način je hotel, da mu Reno in Dare zapojeta komad Danes je moj dan. Pa ugotovil je, da sta v resnici večja, kot zgledata v videih,« je v smehu povedal Jean.