Nekateri prisegajo na kratko slovensko obalo, kjer se je mogoče prijetno osvežiti, tisti nekoliko bolj izbirčni pa gredo čez mejo na Hrvaško ali še kam dlje, če jim dopuščata čas in denarnica.

Voditeljica oddaje Dobro jutro Špela Močnik je komaj čakala, da je šla oddaja na dopust, saj zdaj že uživa na Jadranu. Za Špelo je morje najlepše odkrivati z jadrnice, zato si je privoščila oddih z vetrom v jadrih. Mi smo jo ujeli na Korčuli.

klara lorger plaža
Osebni arhiv
Klara Lorger si je privoščila vikend na morju s prijateljicami, čaka pa jo še družinski dopust.

NADOKNADILA BO ZAMUJENO

Pevka Klara Lorger zaradi zamujenih obveznosti med dopustom tudi pridno študira. Vseeno so se s prijateljicami pred kratkim za nekaj dni odpravile na morje, v kratkem pa jo čaka še družinski dopust v Dalmaciji, z možem in hčerkama.  

kopanje petra kraus
Osebni arhiv
Petra Kraus obožuje morje.

TUDI PO NESREČI IMA RADA MORJE

Nekdanja manekenka Petra Kraus je bila vedno rada na jadrnici. Vse do usodnega dne pred leti, ko je doživela nesrečo in ji je vrv odtrgala sredinec na levi roki. »Zame kot model je bila izguba prsta konec sveta. Bolečina je bila neznosna, tako psihična kot fizična. Vse, za kar sem garala kot nora, se je v hipu sesulo,« je povedala Petra, ki je nato čedalje bolj spoznavala, da je bila nesreča na svoj način blagoslov. Postala je modna oblikovalka, ki pa še vedno ljubi morje. 

dopust katarina habe
Osebni arhiv
Katarina Habe si rada privošči dolge počitnice.

POLETI SKORAJ POPOLNI ODKLOP 

Pevka skupine Katrinas in profesorica Katarina Habe pravi, da ima velik privilegij, da si lahko čez poletje vzame kar veliko časa, da je z otroki. »Posebna dragocenost počitnic je, da ni treba gledati na uro. Vsaj tri tedne preživimo na morju, potem pa gremo še na kakšne izlete.«