Archie v središču pozornosti

Meghan in Harry sta imela zasebni krst sina

N.S.
9. 7. 2019, 06.50
Deli članek:

Čeprav se je dolgo ugibalo, kdaj točno bo mali Archie Harrison doživel svoj krst, sta kraljeva zakonca vseeno presenetila z dogodkom, ki se je zgodil minuli vikend.

Profimedia
Harry in Meghan s svojim sinom Archiejem.

Britanska kraljeva družina je objavila prve fotografije krsta malega princa Archieja – prvorojenega sina princa Harryja in Meghan Markle, ki je bil krščen za zaprtimi vrati gradu Windsor.

Točno dva meseca po rojstvu slavnega Archieja Harrisona Mountbattna Windsorja so dečka krstili na tradicionalni lokaciji – v notranjosti gradu Windsor; krstil ga je canterburyjski nadškof, novopečena starša pa sta se namesto za kapelico svetega Jurija, kjer sta se maja lani poročila, odločila za manjšo, zasebno kraljičino kapelo, v kateri se lahko sprejme do 30 ljudi. Prostora je bilo ravno prav, saj naj bi na slovesnost povabili le 25 gostov. Kot je znano do zdaj, so se krsta udeležili princ William s soprogo Kate Middleton, princ Charles s soprogo Camillo, Meghanina mama Doria Ragland, sestri princese Diane, Harryjevi teti lady Jane Fellowes in lady Sarah McCorquodale, ter bližnji prijatelji. Kraljica Elizabeta se zaradi vnaprej znanih in dogovorjenih obveznosti dogodka ni mogla udeležiti.

Profimedia
Ponosna starša sta sina krstila točno dva meseca po rojstvu.

Kraljeva zakonca sta z javnostjo delila le dve fotografiji, saj sta, kot smo že vajeni, tudi ta dogodek želela ohraniti zase in za zaprtimi vrati. »Zelo sva vesela, da sva lahko ta dan delila z družino in botri,« sta slavna Archiejeva starša zapisala v sporočilu za javnost. Čeprav sta z obredom v tajnosti ostro zarezala v dosedanjo kraljevo tradicijo, se tej nista popolnoma odpovedala. Archie je tako nosil repliko posebne, tradicionalne kraljeve krstne obleke, ki jo je šivilja prvotno sešila kraljici Angeli Kelly.

V več kot 163 letih je bilo v obleki krščenih kar 62 kraljevih otrok, zaradi obrabe oblačila in posledične krhkosti materiala, ki je nastopila po toliko letih nošenja, pa je kraljica Elizabeta leta 2014 naročila izdelavo replike in ta je v uporabi vse od takrat. To pomeni, da sta bila v istem oblačilu krščena tudi princesa Charlotte in princ Louis.