Uči se počivati

Luka Markus Štajer: "Življenje je najbolje živeti brezkrbno"

E.J.
7. 7. 2019, 20.32
Deli članek:

Luka Markus Štajer je izjemno dejaven igralec, pevec in plesalec, ki mora včasih počivati že skoraj prisilno, da se ne zgrudi od utrujenosti.

Luka Markus
Luka že piše sveže skladbe in predstave.

Muzikal postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas in v tej kombinaciji igre in petja  še posebej blesti Luka Markus Štajer (31), ki ga trenutno lahko gledamo v glavni moški vlogi v muzikalu Briljantina ter v igrani komični predstavi Dve na enega. Luka se je šolal v Veliki Britaniji in tam postal diplomirani igralec, se nato nekaj let preizkušal na odrih na West Endu in v filmu, nato pa se je vrnil domov, kjer deluje tudi kot učitelj, predvsem pa kot pevec, igralec in plesalec. Zdaj se je Luka znova predstavil kot pevec, in sicer s pesmijo Skrbi pozabi. »Sam verjamem, da so pozitivne misli najboljše zdravilo za zdravo telo in duha. Besedilo za pesem je nastalo pred šestimi leti, ko sem še prebival v Londonu, šele pred kratkim pa sem jo uglasbil s pomočjo Aljaža Šumeja (21) in Alexa Volaska (27). Pesem govori o tem, kako je najbolje živeti življenje – brezskrbno. Vsak od nas se dnevno sooča s problemi, skozi pesem pa na podlagi svojih izkušenj svetujem, da manj ko bomo imeli skrbi v glavi, hitreje se bomo dokopali do rešitev in notranje pomiritve,« pojasni sporočilo.

PO 14 LETIH NA POČITNICE

Luka je izredno delaven in takoj hiti pripovedovati, kakšne nove projekte snuje. In doda, da se uči – počivati. »Večkrat se preobremenim in potem moram kakšen dan zgolj prisilno preležati. Lani se mi je telo uprlo in sem se po štirinajstih letih odpravil na dopust, v Indonezijo. Letos sem bil pa na oddihu v Grčiji, kjer sem se nadihal morskega zraka, naužil vonja po borovcih, veliko delal, prebral kar nekaj knjig in se seveda tudi dodobra spočil. Dopusti bodo zdaj v mojem vsakoletnem koledarju,« je prepričan.

Sašo Radej
V muzikalu Briljantina Luka kot Danny in Saša Lešnjek kot Sandy navdušujeta slovensko občinstvo.