Podira rekorde

Pri štirih mesecih bo že odšel na turnejo

N.S.
5. 7. 2019, 20.40
Deli članek:

Princ Harry in Meghan Markle se bosta septembra odpravila na turnejo po Južni Afriki, z njima pa bo odpotoval tudi Archie Harrison, ki bo postavil nov rekord v britanski kraljevi družini.

Profimedia
Meghan in Archie bosta ves čas v bazi v Južni Afriki, medtem ko bo princ Harry službeno potoval po Afriki.

Mali Archie Harrison Mountbatten-Windsor bo septembra star komaj štiri mesece, kar pomeni, da bo postavil svojevrsten rekord. V primerjavi s svojimi sorodniki, kot so princ George, princesa Charlotte in princ Louis, bo Archie namreč postal najmlajši kraljevi dojenček, ki je kdajkoli odšel na uradno kraljevo turnejo. Ponosna starša Meghan Markle in princ Harry bosta z sinom Archiejem septembra odšla na prvo družinsko kraljevo turnejo, ko bodo odpotovali v Južno Afriko, ki jo je kraljevi par obiskal že na začetku njune romance leta 2017; takrat sta obiskala Bocvano in tam v konservatoriju pomagala pri delu s sloni. Kot so sporočili iz Buckinghamske palače, bosta Meghan in Archie ves čas v bazi v Južni Afriki, medtem ko bo princ Harry obiskal Angolo, Malavi in Bocvano. Odločitev, da bo potoval samo Harry, so sprejeli, ker bi bilo potovanje v majhnem letalu za Archieja preveč naporno, poročajo britanski mediji. 

VARUŠKA NA TURNEJI?

 Archie je že od začetka zaznamovan kot poseben otrok, ki podira rekorde v vseh pogledih. Med drugim je tudi prvi prestolonaslednik mešane rase britanske kraljeve družine ter prvi član kraljevega dvora z ameriškim državljanstvom, saj je Meghan še vedno ameriška državljanka.

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta sicer že najela varuško, ki jima pomaga skrbeti za njunega prvorojenca, a le ob koncih tedna, in ne živi z družino v dvorcu Frogmore. Ta naj bi z njima po vsej verjetnosti odšla tudi na turnejo, a se o tem še odločajo, saj sta Harry in Meghan zelo zahtevna glede varušk – teh sta zamenjala že kar nekaj. »Vsakemu staršu je najtežje zaupati svoj največji zaklad nekemu tujemu človeku in tako je tudi z Meghan in Harryjem,« je še povedal vir z britanskega dvora.

Profimedia
Odločena starša bosta na pot vzela tudi sina.