Vremenarka in radijka

Jana Morelj: "Nosečniške kilograme sem hitro stopila"

E.J.
5. 7. 2019, 20.06
Deli članek:

Jana Morelj se veseli septembra, ko bo znova v delovnem zagonu. Še bolj pa je vesela, da jo je po porodu minila strašna sladkosnednost.

darja štravs tisu
Jana Morelj se septembra vrača v radijsko oddajo Denis Avdić Show.

Vremenarka na komercialni televiziji in voditeljica Radia 1 Jana Morelj (36), ki se septembra vrača ob bok Denisa Avdića (37), Mihe Deželaka (45) in Anje Ramšak (31) v oddajo Denis Avdić Show, uživa še zadnje mesece porodniškega dopusta. S hčerkico in partnerjem se v lepem vremenu radi odpravijo na sprehod ali enodnevni izlet v naravo, kmalu pa se bodo prepustili tudi morskim užitkom. Jana je še ne enoletno hčerko Mio na morje prvič peljala že lanskega oktobra, ko je bila stara komaj dva meseca. Letos pa jih pravi morski dopust čaka avgusta. »Obožujem morje, zelo rada imam tudi jezera, reke in bazene. Glavno, da je voda, kjer se lahko osvežim. Kar zadeva kopalke, prisegam na dvodelne, pisane ali enobarvne,« je razkrila voditeljica, ki ji poletje predstavlja svobodo, zabavo, sproščenost in pozitivno energijo. Čeprav ima rada sonce, pa se ga izogiba, ko je najbolj močno. »Ko sem na plaži, vedno poiščem prostor v senci. Uporabljam faktor s srednjo zaščito, po vsakem izpostavljanju soncu pa se namažem z vlažilnimi losjoni,« je povedala Jana.

Jana je še povedala, da si poleti rada privošči pedikuro in barvne nohte, ne mara pa modnih bleščic, biserčkov in okrašenih nohtov. »Najbolj mi je všeč preprostost,« pravi in dodaja, da pri kopalkah prisega na dvodelne, pisane ali enobarvne!

SLADKOSNEDNOST JE MINILA

Lepa radijka je po porodu zelo hitro izgubila nosečniške kilograme. »Priznam, da sem se veliko gibala z Mio, od vozičkanja do pohodov. Sem se pa vrnila tudi k staremu načinu prehranjevanja. Med nosečnostjo me je namreč prijela neverjetna sladkosnednost, ki je k sreči takoj po rojstvu hitro izzvenela,« je v smehu povedala Jana, ki prisega na zelenjavo, sploh solato. »Vse leto se trudim jesti čim bolj raznovrstno hrano. Vmes se tudi pregrešim s sladkim, slanim ali kozarčkom alkohola. Kar mi pač prija,« je bila iskrena radijka.

osebni arhiv
Jana s svojim partnerjem Markom Žumerjem - Fogyjem, ki je prekaljeni skater in DJ. Kmalu po začetku zveze sta si ustvarila družinico, hčerka Mia bo avgusta stara eno leto.