Seveda jim verjamemo, da so bile vse velikanke, vendar smo želeli tudi materialne dokaze. Z veseljem so nam ustregli. In tako zdaj iz prve roke vemo, kakšno (ribiško) srečo so imeli.

Priznani glasbenik, dolgoletni član zasedb Pop Design in Kolovrat, Tone Košmrlj, je tudi strasten ribič. Zanj pravijo sicer, da ima raje tiste ribe na dveh nogah, vendar se tudi morskih ne brani, saj obožuje ribolov. Za takšnega zobatca je treba imeti tudi kar nekaj poguma, da ga potegneš iz vode. 

ribe erazem pintar palamida 4,37 kg
Osebni arhiv
Erazem B. Pintar se rad potepa s svojo barko. Za hobi pa z užitkom lovi ribe.

OBOŽUJE MORSKO HRANO 

Podjetnik Erazem B. Pintar je pravi uživač, ki življenje zajema z veliko žlico, strastno in uživaško. To poskuša prenesti tudi na svojega sina, ki je od malega vajen biti na morju, še več – na čolnu. Oče je ponosen, ko lahko sinu pokaže, kako se lovijo ribe. Tale orjaška palamida je tehtala več kot štiri kilograme.

ribe rok predanič
Osebni arhiv
Nekdanji atlet Rok Predanič obožuje vse športe. Tudi ribolov.

PREDAN VSEM ŠPORTOM

Nekdanji atlet Rok Predanič je dolgo nizal dosežke v športu, med drugim je bil tudi atlet leta, zdaj pa je osebni kondicijski trener in fizioterapevt. Sam se vseh stvari loteva predano: enako strastno delu kot tudi oddihu. Vesel je, ko mu je sreča mila in na dopustu na morju ujame kakšno ribo.

ribe sasa olenjuk andrej borko
Osebni arhiv
Za glasbenika Saša Olenjuka je najlepše lovljenje rib s prijatelji.

NAJLEPŠE JE LOVITI RIBE S PRIJATELJI

Vsestranski glasbenik Sašo Olenjuk nestrpno čaka konec sezone po gledališčih, da se lahko s svojo izvoljenko, operno pevko Valentino Čuden, odpravi na dopust. V dolgih letih je stkal mnoga prijateljstva z domačini v Dalmaciji, s katerimi se odpravi tudi na ribolov. Potem pa se drži pravila, da mora riba plavati trikrat: v vodi, olju in vinu.