V "zosu"

Britanska kraljica med dvema ognjema, bo "ubežala" ločitvi? Ona naj bi se celo bala za svoje življenje

J.P.
3. 7. 2019, 09.37
Posodobljeno: 3. 7. 2019, 13.43
Deli članek:

Elizabeta II. je prijateljica obeh. On je eden od najbogatejših ljudi na zemeljski obli, ona veliko mlajša in dobro izobražena.

Profimedia
Mohamed bin Rašid Al Maktoum z Elizabeto II.

Emir Dubaja šejk Mohamed bin Rašid Al Maktoum (69) in princesa Haya (45), sicer iz Jordanije, se menda ločujeta. Poročila sta se leta 2004, ona je njegova druga žena. Prva poročila so prišla z Bližnjega vzhoda – ona naj bi zbežala v Veliko Britanijo, bala naj bi se za svoje življenje. Sodna bitka naj bi že stekla, primer pa bo gotovo eden najdražjih in najbolj "krvavih" v zgodovini. Oba sta si priskrbela zvezdniške odvetnike: on Helen Ward, ki je "ločevala" Guyja Ritchieja, Bernieja Ecclestonea in Ashleyja Colea; ona Fiono Shackleton, ki je v ločitvenem postopku zastopala princa Charlesa in Andrewa.

Profimedia
Princesa Haya in Mohamed bin Rašid Al Maktoum

V zavetju pri kraljici?

Britanski mediji poročajo, da obstaja strah, da bi v zakonske zdrahe zvlekli tudi britansko kraljico Elizabeto II., ki je blizu obema. Med drugim jim je skupna tudi ljubezen do konj, mediji na Otoku pa pišejo, da se je v zadnjih dveh tednih dobila tako z njo kot tudi z njim.

Govori se celo, da se princesa zatočišče poiskala kar pri britanski kraljici. Če je temu res tako, bi bila to precejšnja sramota za britanski dvor, ki se ponaša s pravičnostjo in nepristranskostjo. Dubaj je namreč del Združenih arabskih emiratov, ki so ključni britanski zaveznik v Perzijskem zalivu.

Princesa Haya je bila v javnosti nazadnje videna 20. maja. Njeni profili na družabnih omrežjih, sicer redno vzdrževani, niso aktivni od februarja. MailOnline poroča, da se menda boji, da bi jo ugrabili in jo proti njeni volji spravili z Otoka.

Šejkova hčerka Latifa naj bi pred časom skušala pobegniti iz Dubaja. Ob obali Indije naj bi jo zajeli komandosi in jo odvedli domov. Kaj točno se je dogajalo, ni znano, a britanski mediji domnevajo, da bi to lahko bilo nekako povezano s princesinim begom v Veliko Britanijo.

Šejk, ki se rad predaja pisanju poezije, naj bi imel 23 otrok. S prvo ženo Hind 12, dva s Heyo, preostanek pa s štirimi drugimi ženami.