Legende

FOTO: Scooter so divji in poredni že 25 let!

G.Z.
2. 7. 2019, 20.50
Deli članek:

V Budimpešti smo si s tisoči fanatičnih oboževalcev od blizu in daleč privoščili koncentriran odmerek rejverske in hardcore evforije, s katero že četrt stoletja po lestvicah in plesiščih pustoši eden največjih nemških bendov.

Profimedia
Eden najbolj prepoznavnih obrazov in glasov plesne muzike, H. P. Baxxter alias Sheffield Dave, šteje že 55 let, a se ne ustavlja.

In ja, vse, kar ste slišali o Scooterjevih koncertih, je res: so energična bomba, kolektivne pevske vaje, polne nostalgije in čustev, žur, na katerem si več v zraku kot na tleh, po katerem te bolijo grlo, roke in trebušna prepona, glasbenih vrhuncev in pirotehnike je toliko, da jim komaj slediš, čeprav traja vse skupaj manj kot uro in pol, pa moraš biti za to norijo v res dobri kondiciji.

Denis Janežič
Vse za šov: fantje tako obožujejo eksplozije in ogenj, da včasih, ko so prodajali milijone plošč, z razprodanimi arenami niso pokrili stroškov pirotehnike.

Če ste ljubitelji opusa skupine iz 90. let, ko so ob njihovem eksplozivnem prihodu na rejve snobovski elektronski producenti vihali nos, da je to smrt tehna, se boste malo načakali, saj zgodnje hite, kot so Hyper Hyper, Move Your Ass in Endless Summer, zaigrajo šele v bisu. A na koncertu benda, ki je v četrt stoletja prodal čez 30 milijonov plošč, zanje prejel več kot 80 platinastih in zlatih priznanj ter nanizal 23 top 10 hitov, ni neznanih skladb. 

Denis Janežič
Kultni Scooterji v akciji!

Jeseni tudi pri nas

Ko smo ravno pri njem: 55-letni Arijec, ki se dere v mikrofon, ni Scooter. Scooter je trio, v njem sta tudi prekaljeni producent klasične house šole (in sodelavec Jerryja Roperra) Michael Simon ter zadnja pridobitev, Sebastian Schilde, ki je pred vstopom v skupino nase že opozoril s serijo odličnih deep house izdaj. Je pa res, da je na odru prostora le za en superego: H. P. Baxxter je legenda z razlogom. V Stožicah, kamor prihaja Scooter jeseni na svoj prvi slovenski nastop, bo nastopil v družbi ducata največjih domačih pop in dance projektov 90. in 00. let, tako da je strah, da bi zmanjkalo muzike ali da bi šel kdo domov nepotešen, zaman.

Profimedia
Med tisoči ljubiteljev happy hardcora, hardstyla in druge plesne muzike z vonjem po 90. letih smo srečali tudi brata Artača in njuno veselo druščino.

Profimedia
Skupina ima trume fanatičnih oboževalcev, eno najbolj zvestih publik imajo na Madžarskem, tudi Slovenci že 25 let sanjajo o prvem koncertu v Ljubljani.