Polna tribuna, s številnimi navijači posameznih tekmovalnih ansamblov je z navdušenjem poslušala ansamble, ki so poleg tekmovalne skladbe odigrali še eno iz Slakove zakladnice viž.

Za vurberške zmaje so se potegovali ansambli: ansambel Tik Tak, Mladi Pomurci, Primorski fantje, ansambel Ponos, ansambel Poziv, Veseli Savinjčani, ansambel Opoj, Špadni fantje, ansambel Lunca, ansambel Blaža Hutevca, ansambel Jerneja Kolarja, ansambel Hram, ansambel Dar in ansambel Valovi.

maja oderlap, klemen bunderla
Marko Novak
Poln vurberški avditorij sta zabavala Maja Oderlap in Klemen Bunderla.

Voditeljske niti sta tudi letos uspešno prevzela Maja Oderlap in Klemen Bunderla, ki je bil na srečo in za razliko od zadnjih dveh let, na odru brez mavca in bergel. 

Festival si bo mogoče ogledati na malih ekranih TV Veseljak in TV Slovenija. Prisluhniti mu bo mogoče tudi na radiu Veseljak, radiu Ptuj in televiziji Veseljak.

V revijalnem delu festivala so letos zaigrali Gadi, ki imajo na Vurberk zelo lepe spomine. Leta 2011 so bili namreč prejemniki nagrade stroke za najboljšo izvedbo.

ponos, vurberk 2019
Marko Novak
Ansambel Ponos – Veseljakovi zmagovalci Vurberka.

Najvišja priznanja so letos odnesli trije izvajalci:

Zlati zmaj: Ansambel OPOJ za skladbo KMEČKI FANT MUZIKANT
Srebrni zmaj: Ansambel TIK TAK za skladbo DOVOLJ JE DNI V ŽIVLJENJU.
Bronasti zmaj: Ansambel DAR za skladbo ŠE ENKRAT ZAPOJMO.

Ves mesec junij so preko sms sporočil lahko glasovali poslušalke in gledalci radia in TV Veseljak. Največ glasov so namenili ansamblu PONOS.

skupina gadi, vurberk2019
Marko Novak
Gadi so v revijalnem delu dobro razgreli občinstvo.

Navdušena tako stroka kot občinstvo 

komisija, festival vurberk
Marko Novak
Strokovno komisijo za izvedbo so sestavljali: Tomaž Tozon, Simon Golobič, Tomaž Guček in Konrad Toplar.

»Z velikim zadovoljstvom in olajšanjem sem sledil zadnjim akordom na grajskem avditoriju, ki so izzveneli ob burnem aplavzu razigranih navijačev. Pravo praznično vzdušje. Vse, kar je služilo temu veličastnemu dogodku je bilo vzorno pripravljeno. Odlični nastopajoči ansambli, skrbno izvedene, dopadljive skladbe, s primernimi besedili, nadpovprečno zapete in odigrane novitete so navdušile občinstvo in strokovno komisijo. Uživali smo ob spretnem in privlačnem povezovanju Maje Oderlap in Klemena Bunderle. Razpoloženju je botrovalo tudi izvrstno ozvočenje. Iskreno čestitam! Globok poklon organizatorju in zagotovilo: Festival Vurberk je vzorčno uspel. Hvala vam – vredno je bilo truda! Festival Vurberk 2019 za zgodovino?! Da! Za zgodovino!« se je glasilo mnenje predsednika strokovne komisije Tomaža Tozona.