Po poročanju britanskih medijev se je v kraljevih vrstah zgodila ena najodmevnejših delitev, saj sta brata Harry in William z ženama krenila vsak svojo pot – na dobrodelnem področju. Vojvodo in vojvodinjo Cambriško ter vojvodo in vojvodinjo Susseško so vsi radi imenovali kar kraljeva štiriperesna deteljica. Pred približno letom dni so še skupaj zasedali v okviru kraljeve dobrodelne organizacije The Royal Foundation. Pred časom so se ob številnih govoricah, da sta brata zaradi spora med njunima ženama domnevno sprta, pojavila namigovanja, da bi se njihovo sodelovanje lahko kmalu končalo. Čeprav so številni dvomili, da bi se brata razšla, saj sta že od malih nog stremela k podobnim ciljem, se je to vendarle zgodilo.

meghan harry
Profimedia
Vojvoda in vojvodinja Susseška bosta ustanovila lastno dobrodelno fundacijo.

ZDAJ JE TUDI URADNO KONEC

Iz kraljeve palače so pred kratkim podali uradno izjavo, v kateri so potrdili, da sta princ Harry in njegova soproga Meghan izstopila iz fundacije The Royal Foundation. »V tem letu jo bosta v celoti prevzela vojvoda in vojvodinja Cambriška, to pa bo obenem postala njuna primarna dobrodelna organizacija. Vojvoda in vojvodinja Susseška bosta ustanovila lastno dobrodelno fundacijo. Čeprav pri tem projektu ne bodo več sodelovali skupaj, bodo še vedno delali na skupnih projektih v okviru kraljeve fundacije za duševno zdravje Heads Together.«

kate william
Profimedia
Fundacijo The Royal Foundation bosta zdaj v celoti prevzela vojvoda in vojvodinja Cambriška.

V svojem zapisu so obenem poudarili, da so vsi člani štiriperesne deteljice izjemno ponosni na svoje dosežke in ustanovitev dobrodelne fundacije, ki je in bo tudi v prihodnje imela pozitivne učinke na ljudi po svetu.