VURBERK 2019

Brez "pikanja" tudi letos ne bo šlo

E.J.
17. 6. 2019, 20.20
Deli članek:

Kaj lahko pričakujemo na festivalu narodnozabavne glasbe na Vurberku, sta nam zaupala zabavna voditelja Maja Oderlap in Klemen Bunderla.

Osebni arhiv
Klemen je lani n predlani na odru stal z berglami. "Enkrat me je Maja, ko me je prijazno pripeljala na oder v samokolnici z nogo v mavcu, praktično 'skipala' na oder."

Grad Vurberk bo petek gostil že 28. festival narodnozabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem.

Nastopilo bo 14 ansamblov, ki bodo na festivalu sodelovali s po eno novo skladbo, druga pa bo iz zakladnice Ansambla Lojzeta Slaka. Že tretjič bosta festival povezovala Maja Oderlap in Klemen Bunderla (35) z radia in televizije Veseljak. »S Klemenom sva že prvo leto scenarij nekoliko drugače 'zapeljala'. Dodala sva tudi precej humornih vložkov, takšnih iz našega vsakdana. Seveda brez 'pikanja' ni šlo in tudi letos ne bo nič drugače. (smeh) No, ena reč pa bo drugačna. Klemen bo končno le na dveh nogah. Upam, da tokrat pa res!« pravi v smehu Maja, Klemen je namreč do zdaj festival vedno vodil z nogo v mavcu. »Težko rečem, da bom že tretjič stal na vurberškem odru, ker sem bil do zdaj vedno na berglah. Mogoče pa bom letos prvič stal na njem, kdo bi vedel. In prav zato trema je, in to velika!« pravi Klemen, ki ima za seboj uspešno operacijo.

Maja Oderlap pravi, da je festival Vurberk eden tistih, kjer se kalijo zvezde. 

ZMAJI IN TAŠČE

Maja, ki je tudi scenaristka dogodka, nam je še zaupala: »Namesto mavca bodo letos v ospredju kopalke, ’šparovnost’, ’kocjete’ in še kaj. Veste, kaj je to zadnje? Ne? Potem pridite na Vurberk,« se smeji in očitno je, da na odru ne bosta preveč resna. »Resna? Kako naj bo Maja resna, ko zagleda to mojo faco?! Seveda bova povsem neresna, za hece na svoj in račun nastopajočih, smrtno resna pa pri razglasitvi. Saj veste, s taščami, pardon, z zmaji (tako se imenujejo nagrade) ni šale,« iskrivo zaključi Klemen. Sicer pa je znano, da se na festivalu Vurberk kalijo nove zvezde narodnozabavne scene. »Na vurberškem odru so svojo kariero začele tudi največje narodnozabavne zvezde in kdo si ne bi želel stopati po njihovih poteh?« je za konec povedala Maja Oderlap.