Protokol

VIDEO: Neprimerno vedenje: prebrali z ustnic, kaj je princ Harry zabrusil Meghan Markle

R.T.
14. 6. 2019, 16.12
Posodobljeno: 14. 6. 2019, 16.26
Deli članek:

Prebrali so mu z ustnic.

Profimedia
Kratka izmenjava ni ostala neopažena.

Pred dnevi se je v Buckinghamski palači odvil eden največjih kraljevih dogodkov v letu – Trooping the colour oziroma Pozdrav zastavi. Posvečen je praznovanju kraljičinega uradnega rojstnega dne, vključno z vojaško parado, kraljevo procesijo kočij, preletom letal in zborom celotne kraljeve družine. Ta ob tej priložnosti pozira na balkonu, nihče pa točno ne ve, ali ima vsak član kraljeve družine vnaprej določeno mesto, kam naj se postavi na balkonu.

Profimedia
Takole so člani britanske kraljeve družine pozirali na balkonu palače letos.

Kratka izmenjava

Poziranje seveda poteka na očeh javnosti, kar pomeni, da nič ne ostane neopaženo. Tako se je prejšnjo soboto na slavnostnem dogodku zgodilo, da se je vojvodinja Sussekška dvakrat zapored obrnila k možu, da bi mu nekaj povedala, on pa je dvakrat izustil le dve kratki frazi. Od takrat se je na družabnih omrežjih premlevalo, kaj je princ Harry dejal svoji ženi.

Strokovnjakinja za branje z ustnic Jacqui Pres je potešila radovedneže: vojvoda Sussekški je Meghan Markle prvič dejal »Ja, tako je«; ko se je obrnila drugič, pa ji je dejal »Obrni se, glej«.

Besede sta si izmenjala tik pred državno himno. Tradicija veli, da se takrat kraljeva družina enotno obrne proti zbrani množici.